Kuifje à volonté

Door De Redactie
In groot of klein formaat, in kleur of zwart-wit, in stripvorm of op het witte doek, als speelgoed of als game... de avonturen van Kuifje blijven scoren. Vanaf vandaag 26 oktober komt de langverwachte Kuifje-film onder leiding van Steven Spielberg uit, er worden ook games gelanceerd én uitgeverij Casterman brengt een unieke boekaanbieding op de markt.

De avonturen van Kuifje – Het geheim van de Eenhoorn // de film

Vanaf vandaag 26 oktober draait The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn van Steven Spielberg en Peter Jackson in de bioscoopzalen. In de film ontmoet Kuifje, een jonge en onverschrokken reporter, de excentrieke kapitein Haddock. Samen starten ze een zoektocht naar de schat van Haddocks voorvader Francis. Maar natuurlijk zijn er kapers op de kust…

De eerste reviews – uit het buitenland – beloven alvast veel goeds. Heel wat filmjournalisten laten weten dat de prent boordevol actie zit én prachtig oogt. Anderen vermelden het feit dat alleen Spielberg zo’n computergegenereerd 3D-spektakel kan maken en nog anderen hebben het dan weer over het feit dat de erfenis van Kuifje niet verraden wordt. Toch duiken hier en daar ook enkele minder positieve besprekingen op. Maar oordeel vooral zelf over deze langverwachte film!

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn van Steven Spielberg en Peter Jackson
Met de stemmen van onder andere Jamie Bell, Andy Serkins, Daniel Craig,…
107 minuten

De avonturen van Kuifje – Het geheim van de Eenhoorn // de game

Gebaseerd op de gelijknamige bioscooptopper van Steven Spielberg en Peter Jackson garandeert deze game de ultieme Kuifje-kick. Door de nauwe samenwerking met de filmmakers zie je in de game meer dan 20 filmlocaties en merk dat je er heel wat herkenbare personages tot leven komen.

In dit game kan je spelen als Kuifje, Bobbie, Kapitein Haddock of 3 andere personages (met elk hun eigen vaardigheden) en beleef je het avontuur van je leven. Het gevaar loert om elke hoek en stap voor stap moet jij het mysterie van een legendarisch gezonken schat ontrafelen. Vlieg, spring, klim en vecht en verschalk je tegenstanders met je reflexen, met sluw denkwerk of een combinatie van beide.

Bovendien kan je ook met twee spelers aan het werk. Samenwerken is dan de boodschap want op die manier verzamel je schatten en kan je extra mappen vrijspelen. Wanneer je de game alleen speelt volg je grotendeels het verhaal uit de film, speel je met twee dan verdwijnt de film een beetje meer naar de achtergrond.

Leuk extraatje: de Xbox 360 versie ondersteunt Kinect terwijl de Playstation3 versie PlayStationMove ondersteunt. Voor beide versies werden specifieke features ontwikkeld, maar je kan het spel ook zonder spelen.

De avonturen van Kuifje is een leuk game dat heerlijk meevaart op de hype van de film. Ons proefkonijn van bijna 6 jaar beleefde het avontuur van zijn leven door in de huid van Kuifje te kruipen en zelfs papa vond het super om mee te gamen. Al moet wel gezegd worden, dat grotere gamers misschien iets te snel uitgekeken zullen zijn op de vlot uitspeelbare levels. Pluspunt is wel het feit dat de game Michaël Pas kon strikken om de stem van Kuifje in te spreken.

Pegi: 12+
Platform: PC, PS3, Xbox 360, Wii en 3DS
Verkrijgbaar vanaf 21 oktober 2011

 

De avonturen van Kuifje – het album van de film // boekenpakket

Naar aanleiding van de filmrelease brengt Casterman een heel speciaal boekenpakket rond Kuifje op de markt. Het album van de film en de roman van de film vormen de basis van dit pakket, maar het bevat nog 4 andere Kuifje-boeken.

Het album van de film

Hoofdstuk na hoofdstuk ontdek je de gebeurtenissen in de film van Steven Spielberg: van de vlooienmarkt in Moulinsart, via de ontvoering van Kuifje naar zijn gevangenschap op de Karaboudjan, zijn ontmoeting met Kapitein Haddock, zijn avontuurlijke kanotocht…

De roman van de film

Een spannend verhaal om te ontdekken voor je naar de film gaat kijken, of erna, om nog eens te genieten van de vele subtiele details.

Verder bestaat het pakket nog uit twee albums, geïllustreerd met beelden uit de film, die je het mooiste uit de film laten herbeleven. Voor lezers vanaf 7 jaar die thuis, een beetje bibberend van de spanning, de Avonturen van Kuifje en de onstuimige kapitein Haddock willen herlezen. In het derde boek, geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, speelt het knotsgekke duo Jansen en Janssen de hoofdrol. En tot slot kunnen de allerkleinsten zich uitleven in een spelletjes-, raadsel- en stickerboek.

Een ideaal pakket om de ook de kleinsten onder ons kennis te laten maken met Kuifje!


Het album: 64 pagina’s – 9,40 euro hardcover – ISBN 9789030366300 // 6,95 euro softcover – ISBN 978903036294 – vanaf 7 jaar
De roman: 256 pagina’s + fotoalbum – softcover – vanaf 8 jaar – 14,95 euro – ISBN 9789030366317
De ontsnapping uit de Karaboudjan: 32 pagina’s – hardcover – vanaf 6 jaar – 7,50 euro – ISBN 9789030366348
Het geheim van kapitein Haddock: 32 pagina’s – hardcover – vanaf 6 jaar – 7,50 euro – ISBN 9789030366355
Opgelet voor de pickpocket: 24 pagina’s – hardcover – vanaf 5 jaar – ISBN 9789030366331
Spelletjes-, raadsel- en stickerboek: 12 pagina’s + 4 stickervellen – softcover – vanaf 3 jaar – 9789030366324

Partner Content