, Essen, NRW, Deutschland, w40

Dit is de nieuwste lifestyletrend voor 2018!

Door Rani Merckx

Na het Deense Hygge, het Zweedse Lagom en het Japanse Ikigai duikt er ook dit jaar een nieuw basis-credo op: ‘Niksen’. Je hoort het goed: eens lekker niks doen, zou volgens onze noorderburen het recept zijn voor een gelukkig leven!

Waar het in 2017 draaide om bescheidenheid en balans met de leuze ‘niet te veel, niet te weinig – precies goed‘ gooien onze noorderburen het in 2018 over een andere boeg met de trend ‘Niksen‘. En je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen wat ze hiermee bedoelen.

Niks moet, niksen mag

Toegegeven: eigenlijk zouden we allemaal wat vaker moeten ‘Niksen’. Je holt van hot naar her, runt het huishouden, streeft naar een succesvolle carrière en een actief, sociaal leven. Geen wonder dat stress je af en toe naar de keel grijpt! En heb je dan toch even een momentje rust? Dan ga je een toertje joggen, of durf je al eens op te ruimen.

Maar ‘Niksen‘ draait om – ja, Niksen! Niet lopen, niet afspreken met je vriendinnen, en al zeker niet je gsm gebruiken. Gewoon genieten van een intens rustmoment en je gedachten de vrije loop laten. En hoewel we een dagje niksen al snel nutteloos vinden, doen we het beter wel.

Nu al wereldwijd populair

Vanwaar de populariteit van Niksen? Volgens experts zou het voor stressvermindering zorgen, wat de kans op een burn-out kleiner maakt.

Niksen voor dummies

Wat de nieuwe lifestyletrend zo toegankelijk maakt? Je hebt er niets voor nodig. Wat achtergrondmuziek, een comfortabele zetel of zitje, enkele geurkaarsen en you’re good to go!

via GIPHY

 

Even lekker niksen: iets zegt ons dat deze trend ons op het lijf geschreven is!

Bron: westwingmagazine.nl Beeld: GettyImages

Lees ook:

Partner Content