Leer de Olympische disciplines kennen dankzij Dit is Sport

Door De Redactie

Deze zomer gaat de 27ste editie van de Olympische Spelen in Londen van start. Om het jonge volkje voor te bereiden op dit grote sportevenement leert vtmKzoom hen vanaf vandaag, dinsdag 21 februari, wekelijks de olympische disciplines beter kennen in "Dit is Sport".

Arne, het gezicht van "Dit is voetbal", trekt de sportregisters op vtmKzoom verder open en gaat vanaf 21 februari 2012 op zoek naar de coolste sporten. Gedurende 13 weken trekt hij erop uit, samen met een bekende zanger of acteur. Maar Arne tackelt ook sporten met echte topsporters, zoals bijvoorbeeld boksen met Freddy De Kerpel.

In elke aflevering van "Dit is Sport" komen telkens twee olympische disciplines aan bod. Tijdens de aflevering van 21 februari ontdekt Arne de wereld van de judo en leert hij BMX'en.

Maar dat is niet het enige waar het in dit programma om draait. Arne gaat namelijk ook op zoek naar een verklaring voor enkele mysteries in de sportwereld. Mag je wel eten voor het zwemmen? Word je echt sterker door bananen te eten? Hoe werkt een hoogtestage?

Voor een antwoord op al deze vragen doet Arne beroep op gezondheidscoach en Master in de Bewegingswetenschappen Sonja Kimpen. Met haar sportieve achtergrond én know-how over gezonde voeding is zij de geknipte persoon om iedereen de juiste info te verschaffen.

Dit is Sport – vanaf dinsdag 21 februari 2012 om 17u wekelijks bij vtmKzoom
Met herhalingen op woensdag omstreeks 15u, zaterdag 9.30u en 18.40u en zondag om 17u.

Partner Content