GettyImages

Vanaf nu lees- én speelplezier met de figuurtjes van Clavis Uitgeverij!

Door Rani Merckx

De beste vriendjes Karel en Kaatje, de nieuwsgierige Anna of het snoezige konijn Rikki: het zijn slechts enkele figuurtjes uit de prentenboeken van Clavis Uitgeverij met wie je kind de gekste avonturen beleeft. De uitgeverij heeft tal van nieuwigheden op de markt gebracht om het lees- en speelplezier van je kind te vergroten!

Spelen met de favoriete figuurtjes

Voor jonge kinderen is het leven een grote ontdekkingstocht. Samen met hun favoriete boekenvriendjes maken ze kennis met dagelijkse rituelen: van een bezoekje bij de tandarts en de – oh zo spannende – eerste schooldag tot een kleine woordenwisseling met een goede vriend … De boekenvriendjes helpen je kind in elke situatie.

En nu komen deze geliefde personages dankzij Clavis Uitgeverij meer tot leven. Naast hun ruime assortiment aan kinderboeken hebben ze nu ook spelletjes, puzzels en knuffels van de bekende figuurtjes toegevoegd om je kind nog meer lees- en speelplezier te geven.

Uitgever Laura Decaluwé: “In het verleden lieten we al weleens gadgets maken voor marketingacties. Die waren altijd heel populair en de vraag ernaar groeide. Zo ontstond het idee om een aantal van onze bekende verhalenwerelden verder uit te breiden en de figuurtjes tot leven te laten komen. Fans kunnen zo helemaal in de leefwereld van hun favoriete personages stappen.”

Focus op leuk én leerzaam

“Bij Clavis vinden we het belangrijk dat kinderen zich in een vertrouwde omgeving kunnen ontwikkelen. Met onze kinderboeken dragen we hier al jaren ons steentje aan bij.”

Naast tonnen speelplezier is en blijft het educatieve aspect erg belangrijk: “De dingen die we ontwikkelen, moeten een meerwaarde hebben voor de doelgroep; we maken nooit iets alleen omdat het leuk is. Bij de kwartetspellen hebben we bijvoorbeeld bij ieder kwartet een praatkaart toegevoegd met vragen erop die iedereen na het behalen van het kwartet moet beantwoorden. Zo stimuleren we kinderen om over bepaalde onderwerpen na te denken en leren we ze om zich uit te drukken en om naar anderen te luisteren.

Om de leefwereld groter te maken, hebben we bewust bekende en vertrouwde figuren gebruikt, om zo kinderen in een veilige omgeving aan te moedigen om te leren en te ontdekken. We proberen ook altijd de link met de boeken te behouden door tekst of verhaaltjes aan de spellen toe te voegen.”

En nu … spelen maar!

1

Gevoelens kwartet

Ben je boos, blij of droevig? En welke andere emoties bestaan er nog? Met het Gevoelens Kwartet leert je kleine oogappel op een speelse manier alles over emoties. Vanaf vier jaar. (€ 12,95 – bekijk het hier)

2

Knuffel ‘Heksje Mimi’

Knibbel, knabbel, knuisje … een heks is ze, maar wel een hele zachte en vrolijke! Beleef samen met Heksje Mimi de gekste avonturen of tover jezelf naar dromenland.

(€ 19,95 – bekijk het hier)

3

Duopuzzel ‘Klein wit visje’ – kleuren

Na de boekenreeks is er nu ook een duopuzzel van het ‘Klein Wit Visje’. Getekend door tekenaar Guido Van Genechten, een bekende Belgische illustrator van onder andere Rikki, het konijn en Tito Tovenaar. Met het duospel leren kinderen vanaf twee jaar kleuren herkennen en benoemen.

(€ 15,95 – bekijk het hier)

4

Duopuzzel Karel en Kaatje – Voertuigen

Is het een vliegtuig? Of een vrachtwagen? Nee, dat is het niet. Het zijn Karel en Kaatje op een fiets. Samen met de vriendjes ontdekt je (klein)kind allerlei leuke voertuigen. Vanaf drie jaar.

(€ 15,95 – bekijk het hier)

5

Moordspel Hotel Habbekrats

O jee, er is een moord gepleegd in Hotel Habbekrats, en ze hebben jouw hulp nodig om de zaak op te lossen. Denk goed na, stel slimme vragen of speel zelfs een beetje vals … want de dader moet kost wat kost gevonden worden!

Lukt het jouw kleine speurneus om de dader te vinden? (€ 13,95 – bekijk het hier)

Ook leuk met en voor je kroost:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content