Foto links en omslag: uitgeverij Luitingh - Sijthoff

Libelle Leesclub: maak kennis met auteur Jill Mansell

Door Marlies Picavet

Ken jij schrijfster Jill Mansell al? Ze schreef feelgoodboeken als ‘Ik wil met je mee!’, ‘Vlinders voor altijd’ en ‘Geluk in het spel’. In april verschijnt haar nieuwste roman, ‘De zomer van je leven’. Tijd om wat meer over deze bezige bij te weten te komen!

Wie is Jill Mansell?

Fans van chicklit hebben ongetwijfeld al gehoord van Jill Mansell. Na een ingrijpende carrièreswitch heeft ze nooit meer achterom gekeken, en ondertussen schreef ze al meer dan 30 romans. We stellen je graag aan haar voor!

In het kort

Naam: Jill Mansell

Geboren op: 15 juni 1957

Nationaliteit: Brits

Gezinssituatie: Getrouwd met de grappigste man in haar leven, Cino. Samen hebben ze twee volwassen kinderen.

Schrijft sinds: 1991

Het leven van Jill Mansell

Jill Mansell groeide op in de Cotswolds, een feeërieke streek in Centraal-Engeland, waar ook de populaire film The Holiday werd opgenomen. Denk: kalkstenen huisjes, heuvels en grasland tot zover het oog reikt. Leuk weetje: ook Shakespeare werd in de Cotswolds geboren. Een vruchtbaar gebied als het op succesvolle auteurs aankomt, dus! 😉

Na haar schooltijd in Sir William Romney’s School ging ze aan de slag bij de National Health Service, in een ziekenhuis op de afdeling neurofysiologie. Op een dag sloeg ze een tijdschrift in de wachtzaal open en viel haar oog op een artikel over vrouwelijke bestsellerauteurs. Niet lang daarna besloot ze zich in te schrijven voor een cursus creatief schrijven en zich te wagen aan een eerste manuscript.

De eerste uitgeverij die ze aanschreef, vond haar werk ‘te humoristisch‘ en wees haar af. Maar Jill was vastberaden: de humor in haar boeken maakte ze net uniek en de moeite waard. En ze kreeg gelijk, want in 1991 werd haar allereerste boek gepubliceerd. Een jaar daarna nam ze ontslag bij het ziekenhuis waar ze werkte en besloot ze zich fulltime aan het schrijverschap te wijden.

Die beslissing heeft haar geen windeieren gelegd: Jill brengt ongeveer elk jaar een nieuwe roman uit en won ondertussen al tal van prestigieuze prijzen, waaronder een Outstanding Achievement Award van de Romantic Novelists’ Association. Ze blijft wel bescheiden en is erg dankbaar voor haar succes en het geld dat ze verdient met haar auteurschap. Zo vertelde ze al meermaals in interviews dat ze niet zeker weet of ze wel kinderen had kunnen grootbrengen met het loon dat ze verdiende in de zorgsector.

Ondertussen woont Jill met haar man in Bristol, waar ze in haar knusse woonkamer aan haar boeken werkt. Ze denkt nog lang niet aan haar pensioen: zolang er inspiratie is, zullen er boeken zijn, verzekerde ze haar lezers onlangs nog.

Wat je misschien nog niet wist over Jill Mansell

 • Ze schrijft al haar boeken met een vulpen. Niemand minder dan haar eigen dochter typt ze uit op de computer.
 • Schrijven in stilte is niets voor haar: de televisie móét gedurende het hele schrijfproces aanstaan.
 • Haar favoriete tv-programma’s? Als het maar reality-tv is: Big Brother, Dancing on Ice en Strictly Come Dancing (de Britse versie van Dancing with the Stars) zijn enkele van haar favorieten.

De boeken van Jill Mansell: iets voor jou als…

 • je de boeken van Sophie Kinsella ook al verslonden hebt
 • je een vleugje humor in een romantisch boek wel kunt appreciëren
 • je nood hebt aan luchtige verhalen die je instant opvrolijken

Onze top 5

Dit zijn 5 van onze favoriete romans van Jill Mansell:

 • Ik wil met je mee! (oorspronkelijk Maybe This Time. EAN: 9789024591572)
 • Vlinders voor altijd (oorspronkelijk A Walk in the Park. EAN: 9789021024813)
 • Heerlijk duurt het langst (oorspronkelijk It Started with a Secret. EAN: 9789021028125)
 • Tot aan de zon en terug (oorspronkelijk And Now You’re Back. EAN: 9789024593101)
 • Geluk in het spel (oorspronkelijk Good at Games. EAN: 9789021024523)

Nog meer inspirerende boekentips? Die vind je elke dag in onze Facebook-groep ‘Libelle Leesclub’, waar onze leden al hun favorieten met elkaar uitwisselen! De ideale plek voor echte boekenfans!


Wijze woorden van de auteur

Schrijvers hebben altijd hun speciale en unieke manier om universele gevoelens en gedachten te verwoorden. Enkele quotes van Jill die je aan het denken zetten:

“Soms doen dromen je geloven dat ze echt zijn. En soms, wanneer je ‘t het minst verwacht, wordt het leven opeens zo surrealistisch dat je je afvraagt of je niet tóch aan het dromen bent”

(uit ‘Versier me dan’)

“Elke dag doen we dingen die weleens alles zouden kunnen veranderen, en net dat maakt het leven zo spannend”

(uit ‘Stuur me een berichtje’)

“Het leven en het lot zijn niet eerlijk. Goede mensen maken soms vreselijke dingen mee en omgekeerd”

(uit ‘De smaak te pakken’)

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content