Leve papa’s wilde spelletjes!

Door De Redactie

Zondag is het vaderdag! Tijd om alle papa’s eens in de bloemetjes te zetten dus.  Uit een Australische studie blijkt dat de wilde spelletjes met papa eigenlijk heel goed zijn voor de ontwikkeling van een kind. Je kind leert omgaan met emoties, handelingen en gedachten en bouwt een vertrouwensband op met de papa.

Een studie aan de universiteit van Newcastle (Australië) bewees dat het niet enkel de moeder is die de ontwikkeling van kinderen beïnvloedt, ook de papa’s zijn belangrijk! Bij de studie werden videobeelden van 30 papa’s die spelen met hun kinderen geanalyseerd. Onderzoeker Richard Fletcher zegt: “De kinderen vinden dit duidelijk leuk: ze lachen, gieren, roepen… ze geniet van de activiteit en interactie met hun vader. Maar als je dieper kijkt, zie je ook dat de kinderen enorm geconcentreerd bezig zijn”. De kids proberen de ‘grote mens’ te slim af zijn, wat hen een goed gevoel geeft, alsof ze iets belangrijks hebben verwezenlijkt.

De wilde spelletjes van papa, die ons wel eens kopzorgen bezorgen, blijken dus goed te zijn voor de ontwikkeling van het kind. Het kind leert omgaan met emoties, handelingen en gedachten en ook het zelfvertrouwen en concentratievermogen gaan erop vooruit. En de vaders hoeven hun kinderen echt niet altijd te laten winnen! “Vaders die weerstand bieden, leren hun kinderen dat ze in het leven niet altijd kunnen winnen”, aldus Fletcher. Maar door af en toe hun kind te laten winnen, bouwen ze wel mee aan de vertrouwensband tussen vader en kind.

Partner Content