Lezeres in het buitenland: “De eerste dagen waren vreselijk, al bleek dat nog maar het begin te zijn van de helse weg die ons te wachten stond”

Lezeres in het buitenland: “De eerste dagen waren vreselijk, al bleek dat nog maar het begin te zijn van de helse weg die ons te wachten stond”

Steeds meer Belgen zoeken hun geluk in het buitenland. Brigitte is één van hen: ze verhuisde vier jaar geleden samen met haar man Marc naar het pittoreske Franse dorpje Castellane.

De oude dag

Brigitte (53): “Als tiener wist ik maar al te goed wat ik wilde worden: journalist. En dan liefst zo eentje die van het ene land naar het andere reisde om de meest boeiende verhalen bij elkaar te sprokkelen. Tot ik mijn eerste man tegen het lijf liep en het gevoel had dat ik moést kiezen tussen een gezin of mijn grote droom als reporter. De combinatie van kinderen en continu reizen, dat was niet te doen. Dus koos ik resoluut voor het eerste. Daar heb ik geen moment spijt van gehad, als ik nu naar mijn prachtige dochter en flinke zoon kijk. (lacht)

Het huwelijk met de vader van mijn kinderen hield jammer genoeg geen stand. Marc kwam in mijn leven, de man die mijn liefde voor reizen weer aanwakkerde. Zijn grote droom was om van z’n pensioen te genieten in het prachtige Frankrijk. En al snel werd zijn wens ook de mijne. Om ons al een beetje voor te bereiden op het Franse leven, trokken we elke zomer met de moto door het zuiden, van de ene streek naar de andere.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VERHALEN VAN BELGEN DIE ONS LAND ACHTERLIETEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)