Op cruise met Libelle: zo gaat het eraan toe – deel 1

Door De Redactie

Ja, je leest het goed: deze week zit Libelle mee aan boord van de Radio 2-cruise, samen met een aantal lezeressen. Omdat wij ontzettend benieuwd waren naar het leven aan boord van zo’n gigantisch cruiseschip, stuurden wij ook onze redactrice Sofie mee, die jullie de komende dagen een blik achter de schermen zal gunnen. Volg hier haar avonturen op zee!

Redactrice Sofie neemt je mee op cruise

“Jawel, op dit mooie schuitje scheep ik in, en ik ga samen met de Libelle-lezeressen mee op Radio 2-cruise! We varen naar Engeland, Portugal en Spanje. Leuk tripje dus, maar wat me nog het meest van al benieuwt, is: hoe gaat het er eigenlijk aan toe op zo’n gigantische boot? Zal ik mijn zeeziektepillen moeten bovenhalen? Hoe slaapt dat, zo’n kajuit? En zal ik kapitein Iglo ontmoeten? Alle duistere geheimen van zo’n cruise zullen hier boven water komen, de komende dagen!” 

Dag 1

“‘AMAI! DAT IS HIER GIGANTISCH!’ Dat is mijn eerste gedachte als ik aan boord ga van de cruise. Dit beestje is 300 meter lang, er zijn 11 scheepsdekken en duizenden kajuiten. Nu is mijn oriëntatiegevoel altijd wel wat belabberd geweest, maar hier word ik helemaal gaga.
Ik heb kajuit 5143. En er zijn veel gangetjes. Zó vreselijk veel gangetjes. En ze hebben allemaal hetzelfde blauwe tapijt. Loop ik naar voren op het schip, naar achteren, naar boven of naar onderen – op een bepaald moment wordt het één grote blauwe-gangetjes-waas. Als ik ook nog eens het nummer van mijn kajuit vergeet (was het nu 5413, 5134 of 5143?) wordt het tijd om een steward aan te klampen. Hij zegt dat de verdwaalpaniek normaal is, en dat die ziekte niet langer dan een dag zou mogen duren. Morgen loop ik dus gewoon vastberaden en in één rechte lijn naar kajuit 5143, zeker weten! Of toch zo goed als.”

Tekst en foto’s: Sofie Goossens

Benieuwd wat Sofie nog meer zal ontdekken aan boord? Morgen lees je meer over haar avonturen!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content