Liefde, humor en verdriet: deze nieuwe programma’s zien we in het voorjaar op Eén

Door Jolien Thieleman

Het voorjaar van 2018 belooft spectaculair te worden bij Eén, want de zender heeft een hele reeks nieuwe programma’s voorgesteld. We geven je alvast een voorsmaakje!

Gevoel voor tumor

Met Gevoel voor tumor heeft Eén een reeks te pakken die op waargebeurde feiten gebaseerd is. Het leven van de 25-jarige geneeskundestudent Tristan Devriendt, gespeeld door Maarten Nulens van onder andere Beau Séjour, wordt overhoop gehaald als hij plots kanker krijgt en zelf patiënt wordt. En hoe erg de situatie ook is: hij pakt het met een portie humor aan.

M/V/X

In deze vierdelige documentairereeks zullen we het leven van vijf Vlaamse transgenders kunnen volgen. Ze vertellen ons over hun zoektocht naar een leven dat beter bij hen past.

Afscheid

In de intieme docureeks Afscheid volgt Karine Claassen zes mensen op palliatieve zorgen. We zien hoe ze er leven tijdens de laatste weken en maanden van hun leven.

Down the road

Zes jongvolwassenen met het syndroom van Down die het avontuur opzoeken: dat is het nieuwe programma Down the road. Ze maken samen met Dieter Coppens een reis door zeven landen en verleggen zo hun grenzen. Hartverwarmend!

Dance around the world

Dansfans kunnen hun hartje ophalen met Dance around the world, waarin choreografen en So You Think You Can Dance-juryleden Jan Kooijman en Ish Aït Hamou de wereld rondtrekken om bijzondere dansstijlen te ontdekken. Ondertussen duiken ze ook in de cultuur en tradities van het land.

Op één

Ook Kobe Ilsen reist de wereld rond voor zijn nieuwe programma Op één. Hij ziet er dingen die we als Belgen kunnen leren van andere culturen, maar beseft ook dat het hier in ons Belgenlandje dikwijls nog zo slecht niet is.

Mij overkomt het niet

In het eerste programma van VRT-journaliste Fatma Taspinar komen zes mensen aan het woord die ongewild een ongeluk veroorzaakten en met een verschrikkelijk schuldgevoel achterblijven. Ongetwijfeld een programma waarvan je een krop in de keel krijgt.

Vandaag over een jaar

Het studioprogramma Vandaag over een jaar draait rond een aantal gewone Vlamingen die in 2017 iets bijzonders willen realiseren, hoe groot of hoe klein het ook is. Na een jaar wandelen ze de studio opnieuw binnen: zijn ze geslaagd in hun opzet?

Het collectief geheugen

Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeiren vertellen ons elke week waarom we bepaalde gebeurtenissen, personen en voorwerpen in ons collectieve geheugen moeten prenten. Ze doen dat samen met een bekende gast. Dat belooft.

Taboe

Ook Philippe Geubels is terug. In Taboe gaat hij op zoek naar de grenzen van zijn humor en brengt hij comedy over mensen waar je eigenlijk niet over zou mogen lachen, zoals mensen met een handicap of andere huidskleur. Of het in dank onthaald zal worden, zal nog blijken.

Van algemeen nut

Steven Van Herreweghe nodigt enkele bekende en minder bekende mensen uit die ooit een tv-moment hebben gehad. Maar wat was de oorzaak van dat moment nu weer? En zou het fragment ooit een tweede leven kunnen leiden? Van Herreweghe zoekt het samen met ons uit.

Op de man af

In dit avontuurlijke programma neemt Saartje Vandendriessche het wekelijks op tegen een bekende man. De uitdaging mag hij zelf kiezen. Eén ding is zeker: in dit programma krijgen we een stevige portie girlpower te zien!

De columbus

In De columbus bouwt Wim Lybaert een huis op wielen en trekt hij ermee weg samen met een bekende gast, op zoek naar het goede leven. Eén-netmanager Olivier Goris wist alvast te zeggen dat de reeks gebaseerd is op het motto ‘de reis is even mooi als de bestemming’. Oh!

De Zoo 175

Allemaal beestjes! Dat krijgen we ongetwijfeld te zien in de nieuwe docureeks De Zoo 175 (voorlopig nog een werktitel). Arnout Houben neemt de kijkers mee doorheen de rijke en wonderlijke geschiedenis van de Antwerpse Zoo.

Naar welk programma kijk jij uit?

Bron: vrt.be. Beeld: Eén.

Dit vind je vast ook interessant:

Partner Content