Liefde & vrijheid? Het kan!

Door De Redactie
Je ziet je partner doodgraag maar hij heeft behoefte aan meer vrijheid? Geen makkelijke situatie, maar weet dat je elkaar de nodige ruimte kan geven zonder je er zelf slecht bij te voelen. Met deze 6 tips creëer je meer ruimte en krijg je meer liefde terug!

De vrijheid om “nee” te zeggen

Meestal wordt het woordje “ja” volop gebruikt in een relatie, want onvoorwaardelijk voor elkaar kiezen is een voorwaarde voor een blijvende relatie. Maar je kan maar met volle overtuiging “ja” zeggen als je weet dat een “nee” geen teleurstelling of ruzies zal uitlokken. Het kost dan ook even tijd om uit te zoeken hoe je in een relatie met een “ja” en “nee” moet goochelen. Het is belangrijk om in te zien dat je niet constant voor elkaar kan klaarstaan in een relatie. Deze “nee”-fase legt alle verschillen en eigenaardigheden bloot en na een tijdje zal je heel overtuigend “nee” kunnen zeggen wanneer je eens een keertje geen zin hebt in seks. Of “nee” zeggen wanneer zijn moeder voor de zoveelste keer die week wil langskomen.

De vrijheid om de ander te verrassen

Na een aantal jaar denk je natuurlijk dat je alles weet over je partner. Je vult zijn zinnen aan, want volgens jou denkt en voelt hij net als jij. Maar vergeet niet dat hij af en toe toch van idee kan veranderen. Het is dus levensnoodzakelijk om geregeld toch af te toetsen of hij over bepaalde zaken nog steeds hetzelfde denkt. Doe je dit niet, dan zal de sleur snel in jullie relatie binnensluipen. Het kan dus ook geen kwaad dat jij zelf eens van mening verandert of iets totaal nieuws uitprobeert. Zo blijf je steeds moeite doen om elkaar te volgen en te verstaan.

De vrijheid om geheimen voor elkaar te hebben

Toen jullie net samen waren beloofden jullie elkaar ongetwijfeld om geen geheimen te hebben en elkaar altijd de waarheid te vertellen. En natuurlijk is het belangrijk om je gevoelens met je partner te delen. Maar in een relatie waar alles bekend is, is er geen ruimte meer voor fantasie. Gun elkaar dus ook een paar kleine geheimpjes! Wanneer je een beetje mysterieus blijft over iets, geniet je dubbel van je vrijheid maar ook van zijn nieuwsgierigheid en zijn aandacht!

De vrijheid om van het moment te houden

Wanneer je je grote liefde krampachtig probeert vast te houden, dan verlam je hem. Hij zal willen ontsnappen en glipt zo uit je armen weg. Liefde verschijnt met vlagen en kan niet gemaakt worden op commando. Je kan vooraf niet plannen om die of die dag heel verliefd te doen of je vriend vol genegenheid een lunch voor te schotelen. Dat gebeurt gewoon. Probeer je partner dus steeds te laten merken wanneer je weer eens ontzettend veel voor hem voelt. En twijfel niet aan jullie liefde wanneer dit eens minder het geval is!

De vrijheid om ook van anderen te houden

Het is behoorlijk normaal dat jij je partner het liefst voor jou alleen wil. Maar het is haast onmogelijk om hem niet te delen met vrienden en/of familie. Probeer elkaar dus vrij te laten om ook fijne momenten te hebben met anderen. Je doet elkaar heus niet te kort en je geeft je partner het gevoel dat hij vrijheid heeft.

De vrijheid om niet perfect te zijn

Let’s face it…iedereen maakt fouten. Het is dan ook onbegonnen werk om steeds de perfecte vriendin of vrouw te zijn voor je vriend. Je kan niet constant sexy en perfect voor de dag komen, dus besef dat ook jouw partner wel eens fouten begaat. Geen hem dus de vrijheid om af en toe vervelend of zeurderig te zijn! Jij bent het soms toch ook?

Partner Content