Lissabon, citytrip in opmars

Door De Redactie

Lissabon is een van de gezelligste en goedkoopste hoofdsteden van Europa met tal van mogelijkheden voor zowel de cultuurliefhebber als de zonaanbidder. Hier vertellen wij wat je bij je eerste bezoek aan de Portugese hoofdstad niet mag missen.

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels en wordt daarom ook wel eens “The City of Seven Hills” genoemd. De Portugese hoofdstad ademt romantiek en vervlogen tijden en is lange tijd de thuishaven geweest van tal van schrijvers en kunstenaars. Lissabon is ook een moderne stad met een bruisend nachtleven en goede shoppingmogelijkheden.

Wat te zien en wat te doen

Lissabon telt heel wat bezienswaardigheden, die je gemakkelijk met het openbaar vervoer kunt bereiken. Een must is een ritje met tramlijn 28. De befaamde gele tram brengt je naar de idyllische wijk Alfama met zijn nauwe straatjes en gezellige pleintjes. Vanaf het oude Castelo de São Jorge geniet je hier van een schitterend uitzicht over de stad. Ook een bezoek meer dan waard is het historische stadsdeel Belém met onder meer de beroemde Torre de Belém (Toren van Belém) en het Hiëromymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos. In sterk contrast met de oude architectuur staan de moderne constructies van het Parque das Nações (Park der Naties), een nieuwe wijk bij de rivier de Taag, waar in 1998 de wereldtentoonstelling werd gehouden.

Shopping

De Portugese hoofdstad is een uitstekende plek om te shoppen. De bekendste winkelstraat is wellicht de Avenida da Liberdade. Hier vind je chique modehuizen als Louis Vuitton, D&G, Prada, Escada en Emporio Armani. Voor meer betaalbare prijskaartjes moet je in de Rua Augusta in het stadsdeel Baixa zijn. Lissabon telt ook drie grote winkelcentra die alle bekende internationale ketens huisvesten. Het Amoreiras winkelcentrum met zijn doolhof aan gangetjes is gevestigd aan de Avenida Engenheiro Duarte Pacheco in de wijk Amoreiras & Campo de Ourique, het gigantische Centro Colombo met niet minder dan 440 winkels ligt aan de Avenida Lusíada in Benfica en het moderne Centro Vasco da Gama vind je aan de Avenida Dom João II nabij het Parque das Nações (Park der Naties).

Restaurants en lekkernijen

Honger hoef je in de Portugese hoofdstad niet te lijden. Je vindt er dan ook een brede waaier van restaurants, van traditionele fado restaurants tot luxe toprestaurants met internationale allure. Specialiteit is ontegenzeggelijk Bacalhau (gezouten kabeljauw), maar ook schaaldieren zijn erg in trek. Wat je zeker geproefd moet hebben, zijn de overheerlijke taartjes pastéis de nata, ook wel pastéis de Belém genoemd.

Uitgaansleven

Wie ’s nachts de bloemetjes wil buiten zetten, moet naar Bairro Alto, dé uitgaanswijk bij uitstek. Hier vind je in de Rua de Barroca, de Rua da Rosa en de Rua da Atalaia tal van hippe bars. Ook de Docas, het uitgaansgebied aan de Taag, is de moeite waard. Lux Fragil, de trendy club van niemand minder dan Hollywoodster John Malkovich, mag je er zeker niet missen.

Meer cultuur en strandleven

Je zult je in Lissabon niet gemakkelijk vervelen. Wil je de Portugese hoofdstad toch eens voor een dag verlaten, trek dan naar het UNESCO-werelderfgoed Sintra en bereid je voor op een flinke dosis cultuur. Hier liggen immers het betoverende Palácio Nacional de Sintra, het romantische Palácio da Pena en het indrukwekkende Castelo dos Mouros (“Morenkasteel”). Wie een frisse duik boven cultuur verkiest, neemt het best de pendeltrein naar de gezellige badplaatsjes Cascais en Estoril.

(Bron: www.orbiville.be)

Zoek hier een reis naar Portugal
Nu vertrekken? Vergelijk hier last minutes naar Portugal
Boek hier een vliegticket naar Lissabon
Vergelijk hier hotels in Lissabon
 

 

 

 

Partner Content