Londen voor kids: 6 onvergetelijke hotspots

Door De Redactie

De op één na drukst bezochte stad ter wereld, Londen natuurlijk, kan uitpakken met gigantische historische gebouwen, leuke musea, uitgestrekte parken om in te ravotten en schitterende musicals. Kinderen zijn er dol op! Volgens Amerikaanse zakentijdschrift Forbes is Londen bovendien de beste Europese shoppingstad. Spring nu op de Eurostar naar Londen!

Tyrannosaurus rex

Dol op dino's? Dan móet je langsgaan in het Natural History Museum. In deze voorhistorische dierentuin kan je T-Rex horen brullen of dinokleintjes uit het ei zien kruipen. De Dinosaurs gallery is écht een bezoekje waard!

Bereikbaarheid:
Metro: South Kensington (NHM) en Metro: North Greenwich (O2).

Meer info:
www.nhm.ac.uk
www.dinosaursunleashed.co.uk

Net als Harry

In Hertfordshire ten noorden van Londen, vind je de studio’s waar tien jaar lang alle Harry Potter-films werden gefilmd. Daar is nu ook de Harry Potter Studio Tour, een soort filmmuseum voor vurige Potter-fans, met alle sets, kostuums, de bus, het huis van Harry Potter, allerlei wonderlijke creaturen (die enorme kop van Hagrid!) en rekwisieten. Wie dat wil, kan even doen alsof hij op een bezem of in dat blauwe autootje uit ’Harry Potter en de Geheime Kamer’ vliegt. Eindigen doe je in de souvenirwinkel die helaas peperduur is.

Meer info:
http://www.wbstudiotour.co.uk/

Hoge (h)aaibaarheidsfactor

Sealife, de onderwaterwereld in de schaduw van de London Eye, én met de Big Ben aan de overkant, kan uitpakken met vijfhonderd soorten zeedieren, van enorme waterschildpadden tot lieflijke zeepaardjes. Maar de haaien zijn natuurlijk de sterren van het aquarium. Mensen met veel lef kunnen er (tegen betaling) snorkelen tussen de roofvissen. En in het nieuwe Shark Reef  Encounter, een immens aquarium, scheren de haaien rakelings langs, onder en boven je.

Meer info:
www.visitsealife.com/london

Lekker griezelen

Bezoek The Dungeon, bij The London Bridge, een griezelattractie met echte acteurs, zoals er de laatste jaren wel meer zijn opgedoken in Londen: Death Trap, The London Bridge Experience en de Scream-kamer bij Madame Tussauds (niet onder de twaalf jaar!). The Dungeon, zou nog altijd het best zijn, maar de wachttijden zijn er legendarisch. Acteurs nemen je mee door duistere labyrinten, langs de gruwelmomenten uit de Londense geschiedenis, en over een aardedonkere rivier waaruit elk moment iets tevoorschijn kan springen.

Meer info:
www. thedungeons.com
www.thelondonbridgeexperience.com

Zoetekauw?

Ga naar M&M’s World, aan Leicester Square. Vier verdiepingen met alleen maar chocolade in alle mogelijke kleuren, maar ook T-shirts en gadgets.

Meer info:
http://www.mymms.com

Speelgoedparadijs

Zeven verdiepingen vol speelgoed: de hemel voor kinderen! In Hamleys zijn ze uren zoet! In het Regal Tea Café op de bovenverdieping kunnen ze even bekomen van hun speelavonturen. Nog meer speelgoed, ontdek je bij Harrods of in de Disney Store.

Bereikbaarheid:
Metro: Oxford Circus.

Meer info: 
www.hamleys.com
 
www.harrods.com
www.disney.co.uk

Partner Content