Manipuleren kan je leren

Door De Redactie

Een vrouw die altijd krijgt wat ze wil is niet per sé venijnig, maar wel een krachtige persoon die het spel volgens haar regels speelt. Iedereen krijgt graag zijn zin, maar vaak volstaan verstand, vaardigheden en sociale contacten niet. Met deze 6 gouden regels lukt het wél!
 

Copywrite beeld: sxc.hu

Regel 1: geef subtiele (non)-verbale signalen

Misbruik het principe van sympathie. Iedereen zegt graag 'ja' tegen mensen die ze sympathiek vinden. Uit onderzoek blijkt dat we mensen leuk vinden als ze op ons lijken, complimentjes geven of ons bekend voorkomen. Communiatieve vaardigheden zijn bij deze stelregel belangrijk: geef in een conversatie je gesprekspartner het gevoel alsof je geïnteresseerd bent in hém. Peil naar hobbies, gezin en werk. Stel persoonlijke vragen zodat hij het gevoel krijgt dat je een aandachtige luisteraar bent.
Strooi losjes met complimenten, lach en spiegel de lichaamshouding van je communicatiepartner. Je creëert hiermee een vertrouwensband die in je voordeel kan spelen. Als je iemand voor het eerst ontmoet, laat je een goede indruk achter door zijn naam regelmatig te laten vallen.

Regel 2: creëer een mysterieuze waas

Wil je dolgraag een date met de man van je dromen. Speel 'hard to get' en zeg dat je het druk hebt. Hij zal begrijpen dat jij een gewild persoon bent, en dat maakt je aantrekkelijker. Blijf in zijn ogen raadselachtig. Tijdens je date lach je om zijn grapjes en raak je hem af en toe even aan. Hou veel oogcontact en doe alsof je hem begrijpt. Zo laat hem achter met een gevoel dat hij meer van je wil zien én weten. Laat je diepere emoties in kleine beetjes doorschemeren wanneer hij eenmaal verliefd op je is.

Regel 3: geef de ander het gevoel dat hij slim is

Iedereen vindt het fijn om intelligent te zijn. Dat gevoel kan je misbruiken om dingen gedaan te krijgen. De kunst is zelfs om jezelf dommer over te laten komen, zodat je 'slachtoffer' zich slimmer voelt. Van zodra je sympathie gewonnen hebt, zal je erin slagen om vervelende karwijtjes en blunders door hem te laten opknappen, of om korting te krijgen bij het onderhoud van je wagen of de herstelling van je printer.

Regel 4: onbewuste chantage

Mensen vergeten vaak wat je zegt en doet, maar ze vergeten nooit welk gevoel je hen bezorgde. Als je mensen om hulp vraagt, geef je hen achteraf een beloning (bijvoorbeeld een hapje en een drankje). Als je snel nog eens hulp nodig hebt, zullen ze snel weer paraat staan.

Regel 5: Laat je van je beste kant zien

Alle hulp is welkom. Een eerste indruk is érg belangrijk. Haal dus al je troeven uit de kast. Als vrouw heb je een streepje voor; gebruik je haar, je outfit en een parfum als geheim wapen om die felbegeerde job in de wacht wil slepen.

Regel 6: Straal overtuigingskracht uit

Probeer je als een man te gedragen als het misgaat. Haal jezelf niet onderuit, maar probeer gewoon opnieuw. Concentreer je op je positieve punten en vergeet je negatieve aspecten. Denk na over je prioriteiten en omring je met positief ingestelde en invloedrijke mensen die je carrière een duw kunnen geven. Netwerken is een zeer efficiënte manier om gelijkgestemde zielen te ontmoeten en zijn interessant voor je carrière. Wees aardig op de weg naar boven, want je zou ze later nog wel eens nodig kunnen hebben.

Partner Content