Mannen en emoties: Pieter Embrechts

Door De Redactie
Op zijn nieuwste plaat "Time is a thief" gooit zanger, muzikant en acteur Pieter Embrechts (38) een register van emoties open. Maar hoe zit het met zijn gevoelsleven?

Quote van de week: "Het duurt even, maar als je eenmaal in mijn hart zit, kom je er niet meer uit"

Lees het volledige interview met Pieter Embrechts in Libelle 48 (2 december 2010)

Passie

Wat zijn je passies?

“Muziek maken, acteren, schrijven, zingen. Ik ga graag zodanig in die dingen op dat ik zelf een beetje verdwijn. Vooral met muziek heb ik dat heel erg. Ik krijg thuis een idee voor een song, neem mijn gitaar, voeg een zanglijn toe, nog wat stemmen, een basgitaar, percussie en drums en ineens zijn er vier uur vervlogen. Eigenlijk trekt passie je voort. Ik probeer die dingen op te zoeken waarin dat systeem tot leven komt. Anderzijds lijd ik daardoor wel aan dezelfde ‘ziekte’ als veel vrienden. Die gedrevenheid zorgt ervoor dat ik veel bezig ben en dat ik niet het rustige leven leid van iemand die van 9 tot 5 uur werk en dan gezellig ‘s avonds thuis komt.”

Liefde

Ben je in de liefde iemand die zich gooit?

“Nee, ik groei juist heel traag in de liefde. Het duurt een hele tijd voor iemand diep in mijn hart zit. Een verhaal heeft tijd nodig. Je kan wel voor iemand vallen, maar dan weet je nog niets over de capaciteiten van iemand, wat het gaat betekenen of welk gevoel je elkaar zult geven. Het duurt toch een tijd voor je getroffen wordt door iemand. Voor je boven- en onderkant en voor- en achterkant kent, ben je toch al twee jaar verder. Maar als iemand in mijn hart zit, dan komt die er ook niet meer uit. En dat is lastig. Want ik kan heel slecht loslaten als het fout gaat.”

Verliefdheid

Wanneer was je het voor het eerst verliefd?

“Ik moet 14, 15 geweest zijn toen ik voor de eerste keer echt verliefd was. Ik weet het nog heel goed. Ik was een jonge snaak met een grote mond, behalve op dat vlak. Mijn verliefdheid uitte zich vooral in kijken, kijken en kijken tot er teruggekeken werd en dan nog eens kijken. Dat eindigde dan wel eens met elkaar stiekem vastpakken op een festival, maar meer ook niet.”

Geluk

Ben je gelukkig op dit moment?

“Momenteel zit ik in een wat mindere periode. De breuk met mijn vriendin is nog recent. En dat vraagt tijd. Ik ben dan niet de uitbundige jongen die ik soms kan zijn. Ik trek me vaak terug zoals een dier dat zijn wonden moet helen. Het was niet voor niets dat ik in huilen uitbarstte op het concert van U2. Ik vind dat ook niet erg. Ook de liefdespijn moet je maar laten zijn.”

Lees het volledige interview met Pieter Embrechts in Libelle 48 (2 december 2010)

Partner Content