Mark Tijsmans schrijft nieuw boek

Door De Redactie

Mark Tijsmans, bij de meesten vooral bekend als acteur en musicalzanger, heeft een nieuw boek uit. Zijn debuut 'Het geheim van te veel torens' werd meteen genomineerd voor de Boekenleeuw en hij won de KJV-prijs. Ook met zijn tweede boek 'Wiet Waterlanders en de kleine Caroluscode' werd bekroond met deze prijs. Nu brengt hij het verhaal van Sooi Molenwieken...

Sooi is 12 wanneer zijn opa sterft. De langverwachte vakantieplannen van de jongen worden hierdoor helemaal in de war gestuurd want hij moet met zijn ouders mee naar het kleine dorpje Feerkevenne, vlak tegen de Nederlandse grens, waar zijn opa woonde.

Hij vindt het dorpje maar niets en het huisje waar zijn opa woonde, een molen, vindt hij al helemaal niet cool. Wanneer hij ontdekt dat zijn ouders er definitief willen blijven wonen om er een bed and breakfast te starten, is het hek helemaal van de dam.

Maar dan gebeurt er iets raar: 's nachts maakt hij in zijn kamer kennis met een oud vrouwtje en wordt hij terug in de tijd gestuurd. Opeens ontmoet hij zijn eigen opa, die toen zelf nog maar 12 was.

De kronieken van Sooi Molenwieken is een mooi verhaal dat zowel jong als oud zal aanspreken. Het boek telt zo'n 440 bladzijden maar verveelt nooit dankzij de vlotte en geregeld humoristische vertelstijl van de auteur.

De kronieken van Sooi Molenwieken door Mark Tijsmans
Standaard Uitgeverij
ISBN 9789022327227
Prijs 19,95 euro

Partner Content