Met je kids naar de festivals!

Door De Redactie

Langzaamaan trekt het festivalseizoen zich weer op gang. Geniet jij ook wel eens van een goed optreden en de sfeer op festivals? Maar wat doe je dan met je kids? Neem ze gewoon mee! Wij gingen na wat de meest kindvriendelijke festivals zijn!

Cactusfestival (6, 7 en 8 juli)

Zin om met je kids of tieners de wijde wereldcultuur te ontdekken op het Cactusfestival? Tot 12 jaar is de toegang voor kids gratis! Cactus heeft ook een speciale Jong Bloedactie, voor tieners van 13 tot 14 jaar wordt een verminderd tarief aangerekend. Met dat speciale tarief betalen je tieners 12 euro voor een dag, 24 euro voor 2 dagen en 36 euro voor 3 dagen.  

Sfinx Mixed Festival (27, 28 en 29 juli)

In Boechout kan je van 27 tot 29 juli muziekgroepen vanuit de hele wereld aan het werk zien! En op het Sfinxfestival komen kinderen onder 14 jaar bovendien gratis binnen! Nog veel toffer is dat je kids op Sfinx hun eigen festival beleven. Er is heel wat kinderanimatie voorzien: danslesjes, kindergrime, zelf muziek maken, immense springkussens, hennatattoos of rinkelbommen knutselen. Maar dat is niet alles! Er is een heuse Kidz-bar, een podium speciaal voor kids en een zwembad! Er zijn in de Kidz-bar polsbandjes te verkrijgen waarop je een telefoonnummer kan schrijven. Er is heel wat te beleven in het Kidz-dorp maar vergeet niet dat er geen kinderopvang is!

Folk Dranouter (3, 4 en 5 augustus)

Dranouter is al enkele jaren hét familiefestival bij uitstek! En ook dit jaar is dat niet anders! Kinderen onder 12 jaar mogen gratis binnen en jongeren tussen 12 en 14 jaar genieten van een 50% korting (enkel te verkrijgen aan de kassa). Er is een ruime gezinscamping voorzien waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar de nachtrust gerespecteerd wordt. Verder is er ook gratis hoogstaande kindergrime en uitdagend straattheater.

Antiliaanse Feesten (10-11 augustus)

Heb jij het wel voor de latin vibes? Ga dan eens samen met je kids naar de Antiliaanse Feesten in Hoogstraten. Iedereen die geboren is na 11 augustus 1994 kan een dagticket aan 15 euro kopen aan de kassa!

Boombalfestival (23 tot 26 augustus)

Hou je wel van de sfeer van een Boombal? Wat kan er dan beter zijn dan 4 dagen Boombal met je kids! Het Boombalfestival werkt samen met de Gezinsbond waardoor het een gezellig gezinsfestival geworden is. Kinderen onder 12 jaar komen er gratis in! Het Boombalfestival nodigde dit jaar zelfs een speciale gast uit voor alle kinderen: Kapitein Winokio! Je kan er slapen op een stille gezinscamping, bedoeld voor mensen met kinderen die gesteld zijn op hun nachtrust.

Partner Content