De Nieuwe Collega

Michelle leest: De Nieuwe Collega van Tammy Cohen

Door De Redactie

Met wie breng je meer tijd door dan met je collega’s? Minstens acht uur per dag spendeer je in elkaars gezelschap. Iedereen weet van elkaar hoe ze hun koffie drinken, waarom ze soms te laat komen en hoe hun persoonlijke relaties er aan toe gaan. Na al die tijd denk je vast dat iedereen elkaar door en door kent. Maar is dat ook zo?

Wie blijft loyaal?

Een groep collega’s bij Mark Hamilton Recruitment kan het uiterst goed met elkaar vinden. Tot er een nieuwe collega in de mix wordt gegooid. De komst van een nieuwe baas zaait al snel angst in de kantoortuin. Wie mag blijven en wie moet gaan? Iedereen kijkt al snel argwanend naar elkaar. Want wie blijft loyaal aan zijn collega’s als je eigen baan op het spel staat?

Twee verhaallijnen

In De Nieuwe Collega volgen we twee verhaallijnen. Die van Anne Cater, een Amerikaanse psychiater, en die van de collega’s bij Mark Hamilton Recruitment, Paula, Sarah, Amira, Chloe, Ewan en Charlie. Van Anne weet je niet direct waar ze in het verhaal past. Ze lijkt een volledig afzonderlijk verhaal te schrijven, maar als je Tammy Cohen kent weet je dat schijn vaak bedriegt.

Op het verkeerde been

Doorheen het boek leren we alle personages tot op een diep niveau kennen. Hier en daar lees je een welgeplaatste opmerking of bedenking die de Sherlock Holmes in jezelf naar boven haalt. Al wordt die innerlijke detective regelmatig op het verkeerde been gezet. Het is ontzettend moeilijk om een lezer tot de laatste pagina’s in het ongewisse te laten, radend naar de afloop van het verhaal, maar met De Nieuwe Collega slaagt Tammy Cohen daar magistraal in.

De Nieuwe Collega’ van Tammy Cohen, Uitgeverij Boekerij (2017), 351 pg.; ISBN – 9789022579866

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem eens een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

Copyright tekst en beeld: Michelle Korthout

Partner Content