Mini Loco spelletjes

Door De Redactie
Spelend leren is natuurlijk nog steeds de plezantste manier voor je kind om iets bij te leren en dat hebben de Mini Loco spelletjes goed begrepen.

Met de Mini Loco spelletjes kunnen je kinderen dankzij een uniek spelsysteem zelf controleren of ze de opdrachten goed hebben gemaakt. De opdrachten zijn natuurlijk speels, maar meteen ook leerzaam en zo ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs.

Hoe gaat het in zijn werk?

In de spelletjesdoos zit een boekje én een doos waarin genummerde blokjes zitten. De bedoeling is dat je het Mini Loco-boekje opent en zo neerlegt dat je de plaatjes in het boek goed voor jou hebt. Open dan de doos en leg de blokjes in de rode vakjes.

Leg dan de doorzichtige bodem van de doos op de onderste bladzijde in je Mini Loco-boekje.

Pak nu blokje 1 en kijk bij plaatje 1 op de bovenste bladzijde. Zoek nu op de onderste bladzijde het plaatje dat erbij hoort en leg blokje 1 daarop. Doe dat met alle blokjes.

Ben je klaar? Doe de doos dan dicht en draai hem om. Je ziet nu drie figueren. Zijn dat dezelfde figuren als op de onderste bladzijde? Dan heb je het helemaal goed gedaan!

Libelle.be testte de Mini Loco Dora en Diego uit door het spelletje aan een proefkonijn van vier jaar te geven. Op de spelletjesdoos staat vermeld dat zelfs kinderen van 4 jaar zelfstandig de opdrachten tot een goed einde kunnen brengen, maar onze spruit had nog hulp nodig omdat hij nog niet alle cijfers van 1 tot 10 volledig uit elkaar kan houden. Kids vanaf een jaar of vijf zullen dan weer wel perfect in staat zijn om de spelletjes alleen af te werken.

De Mini Loco spelletjes steunen op een origineel spelsysteem dus dat zorgt wel voor heel wat speel- en leerpret bij het proefkonijn!

Meer info: www.thuisbasis.be
Prijs Dora en Diego pakket: 25,95 euro

Partner Content