Moedige voorstelling over kanker

Door De Redactie
Eind januari komt Josine van Dalsum naar het Antwerpse raamtheater met haar voorstelling "LeefTijd", een intiem verhaal over een zoon en zijn terminaal zieke moeder. 

Josine van Dalsum werd twee jaar geleden medisch opgegeven maar trekt sindsdien uitverkochte zalen in Nederland.  Voor de allerlaatste voorstellingen komt zij met haar zoon en tegenspeler Aram van de Rest naar Antwerpen.  “LeefTijd” is een moedige theatervoorstelling over kanker, tegenstrijdige emoties en overleven. 

Moeder en zoon praten op de scène over de manier waarop Josine met haar ziekte omgaat en wat het naderende afscheid voor Aram betekent.  De grootste vijand wordt daarbij gevormd door de onzekerheid over hoeveel tijd er nog rest.  En wat als je opeens toch meer tijd krijgt dan je dacht?  En hoe reageert je omgeving hierop?  “LeefTijd” toont hoe een ziekte zoals kanker twee mensen dichterbij brengt terwijl het einde nadert.

Het toneelstuk werd op verzoek van Josine geschreven omdat ze het nodig vond om kanker nog meer en beter bespreekbaar te maken.  De opbrengst van de voorstellingen komen volledig ten goede aan de afdeling Kinderoncologie van het Emma Kinderziekenhuis in Nederland.

Meer info?

Van 26 januari tot 3 februari 2007 (vrijdag en zaterdag)
Voor reservaties:
Raamtheater op ‘t Zuid of 03/233.91.48

Met: Josine van Dalsum en Aram van de Rest
Regie: Ursul de Geer
Script: Haye van der Heijden
Producent: Stitchting K-Produkties/John van de Rest

Partner Content