Monopoly op kindermaat

Door De Redactie

Zijn jouw kinderen nog een beetje te jong om al volop mee te spelen met één van de vele Monopoly-spelletjes? Deze junior-versie is perfect afgestemd voor spelers van 5 tot 8 jaar.

Het Monopoly Junior Party spel richt zich tot kinderen van 5 tot 8 jaar en neemt ze mee in een wereld waar verjaardagsfeestjes worden verkocht met pionnen in de vorm van gebakjes en cadeautjes!

De spelregels van deze Junior-editie zitten enigszins anders in elkaar dan bij de "gewone" Monopoly-versie. Iedere keer je op een vakje boordevol verjaardagsfun komt, moet je het feestje kopen. Er zijn goochelfeestjes, filmfeestjes, springkastelenfeestjes,… te koop. En zoals in het echte leven heeft ook hier alles zijn prijs.

Maar het wordt eenvoudig gehouden. De goedkoopste feestjes kosten 1 briefje, de duurste 5. Ideaal dus om je kinderen te leren tellen of hen de basis van het optellen en aftrekken bij te brengen.

Leuk voor de kids is het feit dat huisjes en hotels vervangen zijn door cadeautjes. En wanneer je op een vakje komt dat van iemand anders is, hoef je geen boete te betalen, maar moet je een cadeautje kopen voor de gelukkige! Verder kan je af en toe ook zelf een groot pak in het midden van het spelbord "winnen". De inhoud is dan helemaal van jou!

Deze Monopoly Junior Party is een toffe versie om de kids kennis te laten maken met dit gezelschapsspel. Pluspunt is het feit dat dit spel niet al te lang duurt…ideaal voor de kleinsten dus!

Partner Content