Nieuwe film en dvd van de week (02)

Door De Redactie
George Clooney die in de huid van een huurmoordenaar kruipt, Colin Farrell die visser wordt en een film die een mengeling van James Bond en Batman biedt. Dat is de bioscoopvangst van deze week.

Nieuwe dvd

Hotshot Clooney

De bekende Nederlandse fotograaf Anton Corbijn gooide het over een andere boeg en regisseerde ‘The American’, een bijzonder stijlvolle en bloedstollende thriller met George Clooney in de hoofdrol. Als huurmoordenaar en wapenmaker begint hij aan zijn laatste klus, maar die loopt niet zoals het hoort. Verwacht geen flitsende actiescènes, geen gruwelijke gevechten, maar ingetogen en vlijmscherpe dialogen, een sterke Clooney én wondermooie settings! Een film die je zeker gezien moet hebben.

The American (Anton Corbijn)

Verrassende vangst

De stoere Ierse visser Syracuse (Colin Farrell) vindt op een dag de mysterieuze Ondine (Alicja Bachleda) in zijn netten. Dochtertje Annie (Alison Barry) is ervan overtuigd dat haar papa een echte waternimf heeft opgevist, maar zelf weet Syracuse niet wat hij met haar aan moet. Tot hij verliefd wordt op Ondine… Maar is haar komst wel zo sprookjesachtig als het lijkt? Een mooie film die een geloofwaardig drama weet te verweven met een mooi sprookje.

Ondine (Neil Jordan)

Nieuwe film

Batman + Bond

Nee, het is niet vreemd dat er bij u een belletje gaat rinkelen bij de nieuwste film ‘The Green Hornet’. De superheld draaft al sinds de jaren ’30 op in films, series én strips en krijgt nu een frisse filmremake. Verwacht u aan dezelfde stijl als Batman (de twee superhelden hebben niet voor niets dezelfde geestelijke vader), maar dan een held die overdag een steenrijke krantenmagnaat en playboy is, en ‘s nachts de misdaad bestrijdt met zijn bediende Kato. Toegegeven: met de vele actiescènes, spectaculaire wapens en bommen, James Bondachtige snufjes en sexy secretaresse Cameron Diaz misschien eerder een film voor mannen. Maar ideaal als laat nieuwjaarscadeau!

The Green Hornet (Michel Gondry)

Partner Content