Nieuwe film en dvd van de week 3 (19 januari 2012)

Door De Redactie

De Millennium-trilogie van schrijver Stieg Larsson wordt opnieuw onder handen genomen in de bioscoop, Doornroosje laat zich van haar donkerste kant zien én Wim Opbrouck duikt op in de Nederlandse film Isabelle.

Nieuwe films
 

Millennium, de film, deel 2

Wie de razend populaire Millennium-reeks van de Zweedse schrijver Stieg Larsson heeft gemist én de verfilming ervan, krijgt nu een nieuwe kans. Want de trilogie rond hacker Lisbeth Salander, het punkmeisje met de gitzwarte haren, tatoeages en piercings, wordt opnieuw verfilmd. In ’The Girl with the Dragon Tattoo’ gaat journalist Mikael Blomkvist op zoek naar een vrouw die veertig jaar geleden verdween. Hij roept de hulp in van Salander, maar hoe dieper ze in het verleden van de familie graven, des te meer duistere geheimen komen er aan de oppervlakte… Regisseur David Fincher heeft de donkere sfeer van Larsson prima vertaald naar een film. Maar deed dat wel met ijzeren hand. Zo moest hoofdrolspeelster Rooney Mary voor de rol van Salander beginnen te roken, leren motorrijden, zich laten piercen en haar wenkbrauwen afscheren. Maar het resultaat is wél verbluffend!


The Girl With The Dragon Tattoo (David Fincher)

Het donkere kantje van Doornroosje

Een bevreemdende film die nog dagen in je hoofd blijft zitten. Zo kunnen we ’Sleeping Beauty’, een moderne bewerking van het sprookje ’Doornroosje’, het best omschrijven. Universiteitsstudente Lucy zit krap bij kas. Daarom klust ze bij als serveerster, hulpje in een kopieerwinkel en proefkonijn in een labo. Maar dan ziet ze een advertentie over sleeping beauties. Meisjes die zich laten drogeren, in een bed worden gelegd en niet weten wat de mannelijke bezoekers met hen doen. Hoewel ze beter zou stoppen, raakt Lucy in de ban van haar mysterieuze job en het makkelijk verdiende geld… Met een piepjonge maar ijzersterke Emily Browning, die u misschien kent uit ’Sucker Punch’.

Sleeping Beauty (Julia Leigh)

Nieuwe dvd
 

Isa-belle en het beest

Wanneer de bloedmooie filmster Isabelle (Halina Reijn) tijdens een vakantie in de Ardennen verdwijnt, is iedereen meteen in paniek. Zoektochten leveren echter niets op en al snel ebt de aandacht weg. Alleen Bernard, dorpsonderwijzer, (Wim Opbrouck) blijft zich vastbijten in de zaak. Niemand verdenkt echter Jeanne (Tineke Caels), een misvormde schilderes. Zij houdt Isabelle opgesloten in haar kelder. Stilaan groeit er een bijzondere band tussen de twee vrouwen. ’Isabelle’ is een psychologische thriller van de maker van de films ’De Storm’ en ’Kruistocht in spijkerbroek’.

Isabelle (Ben Sombogaart)
 

 

Partner Content