Nieuwe film en dvd’s van de week (19)

Door De Redactie
Deze week kruipt Russell Crowe in de huid van Robin Hood en springen wij mee in de fantasiewereld van een kleine jongen én de paranormale wereld van een soldaat.

Nieuwe film

Shoot the sheriff

Acteur Russell Crowe heeft duidelijk iets met helden. Want na zijn rol in “The Gladiator” in 2000, kruipt hij nu in de huid van Robin Hood. Alweer een remake, denk je nu vast. Toch is het een interessante film geworden. Niet alleen door het tijdloze verhaal van een ervaren boogschutter die vecht tegen de terreur van een corrupte sheriff en het hart van een mooie weduwe probeert te veroveren. Maar ook dankzij de sterke acteerprestaties (Russel Crowe is gewoon Robin Hood en Cate Blanchett straalt als jonkvrouw Marian), indrukwekkende gevechtsscènes en prachtige spektakelbeelden. Perfect voor een ontspannend filmavondje.

Robin Hood (Ridley Scott)

Nieuwe dvd’s

Wilde wezen

De 9-jarige Marx is onstuimig, gevoelig en ontsnapt graag aan de werkelijkheid door z’n eigen realiteit in het leven te roepen. Hij gaat dan naar een eiland waar wilde wezens leven. Die zijn dringend op zoek naar een leider. En laat dat nu net zijn waar Max al heel lang van droomt! Spike Jonze verfilmde bijzonder knap het internationaal beroemde prentenboek van Maurice Sendak, “Max en de Maximonsters”, dat amper 10 zinnen telt! Een mooie film die je meeneemt naar de fantasiewereld van een kleine jongen.

Where the Wild Things Are (Spike Jonze)

Kijk eens diep in mijn ogen

George Clooney mét afschuwelijk nektapijt én dito snor? In “The Men Who Stare at Goats” laat de superster zich niet van z’n mooiste kant zien. Toch is deze absurde komedie de moeite waard om te bekijken. Journalist Bob (Ewan McGregor) is op zoek naar hét artikel om door te breken en dat lijkt hij gevonden te hebben wanneer hij soldaat Lyn (Clooney) ontmoet. Die beweert lid te zijn geweest van een geheime legerunit die zich specialiseerde in paranormale oorlogsvoering. Bizar!

The Men Who Stare at Goats (Grant Heslov)

Partner Content