Nieuwe film en dvd’s van de week (30)

Door De Redactie
Tom Cruise en Cameron Diaz doen de vonken opnieuw van het scherm spatten in de bioscoop en op dvd serveren we graag twee animatiefilm en een romantische komedie.

Nieuwe film

Super Cruise

Het was bijna tien jaar wachten om Tom Cruise en Cameron Diaz nog eens samen in een film te zien (Vanilla Sky dateert van 2001). Maar het wachten wordt beloond, want de chemie tussen de twee in Knight and Day spat van het scherm! Diaz is een eenzame vrouw die op blind date gaat met Cruise. Maar haar charmante afspraakje blijkt een superspion te zijn die op de vlucht is voor een paar zware jongens én haar verplicht op sleeptouw neemt. Als je genoeten hebt van Mr and Mrs Smith, moet je deze zeker op je te “zien-lijstje” toevoegen!

Knight and Day (James Mangold)

Nieuwe dvd’s

Krakkemikkige kippen

Roald Dahl schreef in 1970 een boekje over een vos die doet waar hij goed in is: kippen stelen! Op een dag hebben de boeren er echter genoeg van. Deze animatiefilm ziet er apart uit door de krakkemikkig bewegende poppen én straalt een authentieke charme uit. Met stemmen van onder andere George Clooney en Meryl Streep.

Fantastic Mr. Fox

Bezoek van de mens

Vergeet aliens die de aarde komen bezoeken, want in Planet 51 zijn de rollen voor een keertje omgedraaid. Op Planeet 51 leven groene bewoners en gaat het leven zijn gang. Tot Aarde-astronaut Chuck er landt met zijn ruimteschip. Met stemmen van onder andere Tom Van Landuyt en Jelle Cleymans.

Planet 51

Met heel Hollywood

Laat Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jessica Alba, Jennifer Garner, Patrick Dempsey, Shirley Maclaine, Queen Latifah, Jessica Biel en Jamie Foxx opdraven in één film en je krijgt Valentine’s Day, een hartverwarmende prent van de regisseur van Pretty Woman. In deze film, die draait rond Valentijnsdag, ontspinnen zich heel wat verhalen die op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben, maar op het einde toch mooi in elkaar haken.

Valentine’s Day

Partner Content