Nieuwe film en dvd’s van de week (43)

Door De Redactie
In de bioscoop kan je nu gaan kijken naar een animatiefilm gebaseerd op de westernverhalen van Karl May. Op dvd kan je dan weer genieten van puike prestaties van Russell Crowe en van de cast van Van vlees en bloed!

Nieuwe film

Getekend Karl May

Het is 1869 als de indiaan Winnetou en zijn blanke broeder Old Shatterhand de terreur van boef Brinkley op de prairie proberen te stoppen. Als de weesjongen Bobby met een kostbare schatkaart aankomt in het Wilde Westen en wordt ontvoerd door Brinkley, staan de helden voor het grootste avontuur van hun leven. Zullen ze Bobby kunnen bevrijen en voor de bandieten de schat van het Zilvermeer vinden? Gebaseerd op de beroemde westernverhalen van Karl May en alleen al daarom de moeite waard om te gaan kijken!

Winnetoons en de schat van het Wilde Westen (Gert Ludewig) ***

Nieuwe dvd’s

Gladiator wordt journalist

De tijd dat Russell Crowe z’n blote benen liet zien in “Gladiator” ligt al even achter ons en dat is er duidelijk aan te merken. Crowe doet geen moeite meer om er afgetraind uit te zien, maar overtuigt nu vooral met zijn acteertalent. Als de warrige onderzoeksjournalist Cal McAffrey (Crowe) ontdekt dat er een verband is tussen de moord op een straatboefje en de dood van de medewerkster van een congreslid (Ben Affleck), ontspint zich een intelligente thriller met spitse dialogen.

State of Play (Kevin McDonald) ***

Wat is dat hier allemaal?

Eén zorgt voor een ware stunt door de dvd-box van de succesreeks Van vlees en bloed tien dagen lang (van 16 tot en met 26 oktober, vanaf 30 oktober via de gebruikelijke kanalen) alleen aan te bieden bij je slager; de lijst vind je op vanvleesenbloed.be. Hij kiest zelf hoe hij de dvd-boxen verdeelt, met wat geluk krijg je de box gratis bij 100 gram salami! Leuke bonussen: enkele geknipte scènes, een uur extra materiaal en bloopers. En de muziek-cd!

Van vlees en bloed (Tom Van Dyck, Michiel Devlieger en Michel Vanhove) ****

Partner Content