Nieuwe film en dvd’s van de week (52)

Door De Redactie
Op het witte doek zoekt Sherlock Holmes opnieuw het gezelschap op van Dr. Watson en beleven ze weer het ene avontuur na het andere. Op dvd laat Mel Gibson zich van zijn meest depressieve kant zien en gaan 3 jongens op zoek naar seks.

Nieuwe film

Ronduit Duivels

Ex meneer-Madonna Guy Ritchie is terug met zijn favoriete detective Sherlock Holmes. In dit tweede deel gaan Holmes en zijn parnter Dr. Watson de strijd aan met professor Moriatty. Een geniale schurk die van plan is de wereldgeschiedenis te veranderen met een duivels plan. Net als deel één barst ‘Sherlock Holmes: A Game of Shadows’ van de knappe special effects, spannende achtervolgingen en indrukwekkende landschappen van hun reis doorheen Engeland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Absolute must-see in 2012, zelfs voor wie de eerste miste!

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (Guy Ritchie)

Nieuwe dvd’s

Drie jongens op zoek naar seks

Dit hartverwarmende verhaal over drie jonge gasten die voor het eerst naar bed willen met een vrouw en daarvoor heel wat over hebben, lokte al meer dan 200.000 mensen naar de bioscoop én kon rekenen op heel wat lovende kritieken in binnen- en buitenland. De drie jongens plannen een reis naar Spanje onder het mom van een wijntour, maar in werkelijkheid willen ze daar hun geluk beproeven in een luxebordeel en niets of niemand zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de ene gast blind is, de andere in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is. ‘Hasta La Vista’ is een emotionele trip geworden die nog even blijft nazinderen na het bekijken van de film.

Hasta La Vista (Geoffrey Enthoven), met Gilles De Schrijver, Robrecht Vanden Thoren en Tom Audenaert

Mel praat met de dieren

Het ging de laatste jaren niet zo goed met Mel Gibson. De eens zo sympathieke filmster slaagde erin om zichzelf op korte tijd behoorlijk in nesten te werken door foute uitspraken en huiselijk geweld, en verdween daardoor lang van het witte doek. Maar dankzij Jodie Foster vecht hij terug in ‘The Beaver’, een aangrijpend verhaal over Walter (Gibson) die kampt met een ernstige depressie. Zijn vrouw (Foster) zet hem na de zoveelste problemen het huis uit en na een zware nacht in een hotelkamer bouwt hij een bijzondere band op met een handpop in de vorm van een bever. En het is deze handpop die ervoor zorgt dat Walter terug vat op zichzelf én het leven krijgt…

The Beaver (Jodie Foster)

Partner Content