Nieuwe films en dvd van de week (40).

Door De Redactie
Eddie Murphy sukkelt in de vreemde fantasiewereld van zijn dochter, Woody Allen levert bizarre en grappige situaties af in zijn nieuwe film en de grootste Vlaamse film ooit is nu verkrijgbaar op dvd!

Nieuwe films

Met een beetje fantasie

Evan is een zakenman met meer aandacht voor zijn gsm dan voor zijn dochtertje van zeven. Tot zijn carrière maar niet uit het slop geraakt. Dan blijkt de vreemde fantasiewereld van kleine Olivia nét die ideeën te bevatten die papa vooruit kunnen helpen. Niet verrassend, wel lekker vertrouwd lachen met Eddie Murphy.

Imagine That (Karen Kirkpatrick) **1/2

De knorpot en het naïeve meisje

De eigenzinnige New Yorkse knorpot Boris (Ed Begley) probeert de anderen altijd te overtuigen van zijn (sombere) visie op de grote kwesties in het leven. Als hij het naïeve, diepgelovige tienermeisje Melodie (Evan Rachel Wood) leert kennen, die thuis is weggelopen, is ze voor hem vooral een ‘kneedbare’ leerling. Dat levert bizarre, grappige situaties vol wederzijds onbegrip op, zeker als ook haar strenge ouders opduiken. Uiteraard lijkt Boris wel wat op regisseur/schrijver Woody Allen…

Whatever Works (Woody Allen) ****

Nieuwe dvd

Dodelijk liefdesnestje

Wel 1.186.000 mensen trokken afgelopen jaar richting bioscoop om de Vlaamse fi lm ‘Loft’ te bekijken. Nu is deze kaskraker verkrijgbaar op dvd en Blu-ray! In ‘Loft’ delen vijf getrouwde mannen een loft om hun geheime liefjes mee naartoe te nemen. Prima regeling, tot er op een ochtend een dode vrouw aangetroffen wordt. Wiens minnares was ze? Wie heeft haar het laatst gezien? De vijf mannen beginnen elkaar razendsnel te wantrouwen.
Knappe thriller met straffe acteurs in de hoofdrol! Voor echte fans is er de Blu-ray versie en special edition dvd met audiocommentaar van De Pauw en Van Looy, een uitgebreide ‘making of’, een blik achter de schermen en nog veel meer.

Loft (Bart De Pauw en Erik Van Looy) ***

Partner Content