Nieuwe films en dvd van de week (42)

Door De Redactie
Deze week twee nieuwe animatiefilms in de bioscoop en één nieuwe Vlaamse films. Op dvd kruipt Robert Downey Jr. dan weer in een ijzeren pak om de held uit te hangen.

Nieuwe films

Mini versus maxi

Enkele jaren geleden maakten we voor het eerst kennis met Arthur, een jongen die op geheimzinnige wijze terechtkwam in de piepkleine wereld van de Minimoys. Vorig jaar bracht regisseur Luc Besson ons het tweede deel, ‘Arthur and the Revenge of Malthazard’. En nu is er dus deel drie. Slechterik Malthazard is intussen uitgegroeid tot een reus van twee meter en hij wil nog steeds over de hele wereld heersen. Alleen Arthur (Freddie Highmore) en zijn vrienden Selenia en Betameche kunnen zijn plannen dwarsbomen. Daarvoor moeten ze wel eerst een ingenieus plan bedenken, want – klein detail – zelf zijn ze maar twee millimeter groot…

Arthur and the Two Worlds War (Luc Besson)

Liefde is overal

Regisseur Jan Verheyen baseerde zich voor deze heerlijke romantische komedie op de Nederlandse film “Alles is liefde”. De film vertelt het verhaal van een aantal (bijna)-koppels die elk op hun eigen manier omgaan met de geneugten en problemen die bij de liefde komen kijken. Zo is er de felbegeerde vrijgezel Paul (Janssens) die als een blok valt voor Astrid (Heijtenis), een eenvoudige winkelbediende. Haar broer (Van Looveren) staat op het punt te trouwen met zijn vriend (Scheepers), maar er zit een haar in de boter. Arno (Sercu) en Lydia (Sarafian) lijken dan weer het perfecte huwelijk te hebben maar is dat wel zo? Anna (Baetens) probeert het overlijden van haar vader te verwerken door een piepjonge minnaar () in huis te halen. En als klap op de vuurpijl is er nog Sinterklaas (Van Dousselaere) die speciaal van Spanje komt met een bijzondere missie..

“Zot van A” is een stralende, fijne, emotionele film die je zeker niet onberoerd zal laten. Wij waren vooral onder de indruk van de flair van Barbara Sarafian, het pakkende inlevingsvermogen van Michel Van Dousselaere én de mooie soundtrack (met “Gek van Jou” van Clouseau als titeltrack). Je ziet…liefde is overal, maar liefde is als Sinterklaas. Je moet erin geloven, anders wordt het niks!

Zot van A. (Jan Verheyen)

Knappe uilen

De makers van ‘Happy Feet’ verrassen je nu met het animatieverhaal van een stel uilen. Sören is helemaal in de ban van zijn vaders grootse verhalen over de Bewaarders van Ga’Hoole. Deze mythische groep gevleugelde helden heeft een grote veldslag gestreden om alle uilen te redden van de kwaadaardige Volmaakte Strijders. Sören wil niets liever dan zelf lid worden van de Bewaarders. Volgens zijn broer is het allemaal flauwekul. Maar dan vallen de twee door een stom ongeluk in de klauwen van de Volmaakte Strijders, en moet Sören een ontsnappingsplan bedenken. Deze animatiefilm wordt ingesproken door, onder meer, Hugh Jackman en Hugo Weaving, maar is ook te bekijken in het Nederlands én in 3D.

Legends of the Guardians (Zack Snyder)

Nieuwe dvd

Held in ijzeren pak

De bekende superheld in het ijzeren pak is terug in deze sequel, waarin de wereld intussen weet dat Tony Stark ‘Iron Man’ is. Hij wordt onder druk gezet om zijn uitvinding te delen met het Amerikaanse leger, maar weigert. Samen met Pepper Potts en Rhodey moet hij het opnemen tegen de uiterst gevaarlijke Ivan Vanko… Spannende actiefilm, doorspekt met humor, én met onder meer Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow en Mickey Rourke.

Iron Man 2 (Jon Favreau)

Partner Content