Nieuwe films en dvd van de week (week 39)

Door De Redactie
Harrison Ford speelt deze week een immigratieambtenaar, Renée Zellweger gaat op zoek naar een rijke partner en Tom Cruise kruipt in de huid van een Duits soldaat!

Nieuwe films

Ver van huis

Bij de immigratiedienst van Los Angeles komen mensen aan uit alle windstreken, met één doel: de VS binnenraken, op zoek naar een beter leven. Natuurlijk lukt het niet iedereen. Aan immigratieambtenaar Max Brogan (Harrison Ford) zal het niet liggen: hij heeft erg veel begrip voor de angsten, de schrijnende verhalen en de onzekerheden van de asielzoekers. Zoveel begrip zelfs dat hij worstelt met zijn job, waarin hij vooral zoveel mogelijk mensen weer het land moet uitzetten. Ontroerend en aangrijpend!

Crossing Over (Wayne Kramer) ****

Huisvrouw zkt man

Als de man van Anne Devereux (Renée Zellweger) haar een keer te veel bedriegt, pakt de chique huisvrouw haar koffers, zet haar zonen in de auto en rijdt weg, op zoek naar een nieuwe (rijke!) partner. Die zoektocht verloopt moeizaam en uiteindelijk belandt ze in Hollywood. De trip verstert de band met haar tienerzonen, en uiteindelijk maakt Anne een keuze die hen én haar verrast.

My One and Only (Richard Loncraine) ***

Nieuwe dvd

Cruise vs. Hitler

Kolonel Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) leeft voor zijn land, maar is het niet eens met de manier waarop Hitler het commando voert tijdens de oorlog. Na een zoveelste missie keert von Stauffenberg gewond terug naar huis en sluit hij zich aan bij het Duitse verzet met maar één bedoeling: Hitler een kopje kleiner maken. Samen met enkele gelijkgezinden manouvreert hij zich tot in de hoogste regionen van het Duitse leger, zo dicht mogelijk bij Hitler. Het lot van Duitsland en de rest van de wereld ligt nu in de handen van één man… Waar gebeurd, dus. Tom Cruise als Duitse soldaat is even wennen, maar hij zet kolonel von Stauffenberg wel geloofwaardig neer!

Valkyrie (Bryan Singer) ***

Partner Content