Nieuwe films en dvd’s van de week (06)

Door De Redactie
Een selectie van de nieuwe films en dvd's die deze week op de markt verschijnen!

Nieuwe films

Doubt

In een school in The Bronx probeert pastoor Flynn de strenge regels wat te versoepelen. De tijd is er rijp voor: het is 1964, de maatschappij verandert, en de school verwelkomt haar eerste zwarte leerling. Maar het schoolhoofd, zuster Aloysius, houdt vast aan haar strenge beleid, en als wordt gesuggereerd dat Flynn wel erg veel aandacht heeft voor de nieuwe leerling, begint de heksenjacht. De film werd, net als de hoofdrolspelers, voor alle belangrijke onderscheidingen genomineerd.

Doubt van John Patrick, met Philip Seymour Hoffman en Meryl Streep, vanaf 11 februari ****

Nieuwe dvd’s

Liefde is…

Een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels, in Nederland de best verkochte dvd van 2008. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht verschijnt de film ook op Blu-ray. Kim van Kooten zorgde voor het scenario en Paul de Leeuw, Wendy van Dijk en Daan Schuurmans geven het beste van hun komische zelf.

Alles is liefde van Joram Lürsen ***

Vriendendienst?

In ware Cupidotijden mag het er wel iets meliger aan toe gaan, en dat is waar deze dvd op inspeelt. Dustin ontmoet de vrouw van zijn dromen, maar vraagt haar al na vijf weken om te gaan samenwonen. Daarop beëindigt zij hun relatie. Dustin schakelt zijn beste vriend én beroepscharmeur Tank in om haar terug te winnen. Geen hoogstaande komedie, wél ideaal als Valentijnstussendoortjes.

My Best Friend’s Girl van Howard Deutch, met Jason Biggs, Kate Hudson en Dane Cook **

Partner Content