Nieuwe films van de week (26)

Door De Redactie
Despereaux is geen doorsnee muisje. Hij droomt ervan om op een dag ridder te worden. En dan krijgt hij plots de kans om een prinses te redden. Als dat maar goed afloopt. Of kijk je liever naar Renée Zellweger die voor haar job naar een klein dorpje moet verhuizen?

Despereaux, de dappere muis

Ridderlijke muis
Despereaux is een atypische muis. Hij houdt van muziek, leest graag een boek en heeft gigantische flaporen. Hij droomt ervan om ridder te worden. Omdat niet iedereen opgezet is met zijn ambities, trekt de kleine muis met z’n vriendje Roscuro de wijde wereld in. Tijdens hun tocht komen ze voor een loodzware opdracht te staan: een prinses in nood redden! Deze tekenfilm ziet er bijzonder mooi uit, met veel oog voor kleur en detail, én zal de kleintjes in een handomdraai betoveren. Enig minpuntje: de film heeft geen Vlaams gesproken versie. U zult het dus moeten stellen met de Nederlandse stemmen, of de Engelse, van onder meer Matthew Broderick, Robbie Coltrane, Dustin Hoffman en Kevin Kline.

Despereaux, de dappere muis van Sam Fell en Rob Stevenhagen ***

Bekijk de trailer:

 

New in Town

Groentje wordt lieveling
Lucy Hill (Renée Zellweger) is hip, ambitieus, verslaafd aan schoenen kopen én woont in het zonnige Miami. Haar leven loopt van een leien dakje, tot ze voor haar job overgeplaatst wordt naar een klein gehucht. Ze maakt er de ene blunder na de andere, maar slaagt er toch in zich in de gratie te werken van de plaatselijke bewoners. Ze ontmoet er zelfs de man van haar dromen (Harry Coninck Junior). Deze romantische komedie is zeker geen hoogvlieger in z’n genre, maar Renée Zellweger en Harry Coninck Jr bezorgen u middels hun charme een aangename dvd-avond.

New in Town van Jonas Elmer **

Bekijk de trailer:

Partner Content