Nostalgie: deze ‘klassiekers’ gaan nog steeds mee

Nostalgie: deze 'klassiekers' gaan nog steeds mee
Senior Woman Looks At Photo Album With Mature Female Neighbor; Shutterstock ID 427990900; Projectnummer/WBS-nummer: -; Uitgave/Naam lesmethode: -; Redacteur/Traffic manager: -; Anders: -

Af en toe een flinke portie nostalgie is altijd fijn. Je haalt herinneringen van vroeger op en je beseft weer eens hoe snel de tijd vliegt. Wij helpen je een handje: be prepared voor een flinke portie nostalgie van de laatste decennia!

Wycam’s borstbollen

Deze heerlijk nostalgische snoepjes worden al 60 jaar volgens hetzelfde recept klaargemaakt. Hoe worden ze gemaakt? Verschillende suikers worden gekookt tot dikke stroop alvorens ze harde vierkantjes worden. De blikken bussen waarin ze verkocht worden, zijn doorheen de jaren nooit veranderd. De lekkere zoete smaak ook niet! Wist je dat het zelfs een Antwerps streekproduct is?

Smeerkaas van Kiri

Dit vierkantige, heerlijke witte blokje is al 50 jaar oud. Een sneetje vers brood en een flinke portie smeerkaas van Kiri, dat is puur geluk. Of je nu in de sixties of nillies geboren bent.

De blauwe ‘pot’ van Nivea

Dit blikken doosje is al meer dan honderd jaar oud en het is nog altijd een enorm populair product dat overal verkrijgbaar is. In reclamecampagnes duikt ‘ie niet tot nauwelijks meer op, want deze crème heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt. Voor droge velletjes, littekens, striemen of als dagcrème: je kunt ‘m voor véél doeleinden gebruiken. Maar het beste blijft de heerlijk nostalgische geur.

 

De bok

Voor sommigen traumatiserend, voor anderen heerlijk nostalgisch: de bok dook op in ieders turnles, tot de dag van vandaag. Hij bestond op poten, maar ook in één verstelbaar houten blok. Je moest er acrobatische toeren op doen, over springen,… Iedereen kwam er weleens, al dan niet zacht, mee in aanraking. 🙂

Zeep van Sunlight

De oeroude bruine zeep van Sunlight werd al tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt. Om je handen mee te wassen, maar ook als wondermiddeltje in het huishouden. Intussen is de zeep nog altijd te koop, in vele andere vormen en kleuren. Het merk is nog steeds geliefd.

Grease

Eerlijk, wie smolt er niet voor deze geweldige klassieker? De film verscheen in 1978 in de zalen en veroverde vele harten (net als John Travolta zelf ;)). Decennia later is Grease nog altijd immens populair. You’re the one that I want is nog steeds een oorwurm!

Bron foto: iTunes/Apple

Spring

Nog eentje voor de jonge nillies: jongerenserie Spring, te zien op Ketnet van 2003 tot 2008. Begin 2018 speelden ze nog eens de pannen van het dak voor enkele uitverkochte avonden in het Antwerps Sportpaleis tijdens Throwback Thursday. Misschien heb je de liedjes als (groot)moeder luidkeels meegezongen!

Lees meer:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)