Love is the best in summer!

Onderzoek: koppels die samen reizen hebben een beter seksleven!

Door Rani Merckx

Ben jij op zoek naar een geldig excuus voor een fijn tripje met je partner? Wel, schuif dit onderzoek maar onder de neus van je wederhelft, want samen reizen zou wonderen doen voor je seksleven.

Knetterende ruzie (of seks)

Zon, zee… en eindelijk wat tijd voor elkaar! We weten als geen ander dat een vakantie twee kanten op kan: ofwel hebben jullie twee weken lang knetterende ruzie door al die kleine ergernissen, die de rest van het jaar niet zo opvallen. Of je hebt een knetterend seksleven, mits niet alle aandacht en energie naar je kroost gaat.

Maar uit het onderzoek blijkt echter dat koppels die regelmatig samen op reis gaan veel tevredener zijn over hun seksleven dan koppels die dat zelden of nooit doen.

Opvallende cijfers

Uit het onderzoek zijn heel wat opvallende cijfers naar boven gekomen:

  • Maar liefst 63% van de koppels zegt dat een weekendje weg veel meer effect heeft op de romantiek binnen de relatie dan een cadeau.
  • 83% van de ondervraagden die samen reizen, zegt dat de romantiek nog leeft in hun relatie.
  • 1 of de 4 stellen zegt dat hun seksleven is verbeterd als ze samen op reis zijn geweest.
  • Voor 59% is ‘intimiteit’ een van de belangrijkste pijlers om er samen op uit te gaan.

(Weer) vlinders in de buik

En op zich is dat niet zo verwonderlijk. “Nieuwe ervaringen activeren het beloningssysteem in de hersenen. Dat is hetzelfde gedeelte van de hersenen dat wordt aangesproken als je net een nieuwe liefde hebt. Of je nou samen gaat pottenbakken of wildwaterraften – het dopaminesysteem activeren terwijl jullie samen zijn, brengt de opwinding terug die je ook voelde bij jullie eerste date”, lazen we in The New York Times.

Schat, zijn we weg?

via GIPHY

Bron: Famme.nl. Beeld: GettyImages

Nog meer interessants voor onder de lakens:

Partner Content