Ontspannen met je familie? Doe het met de Wii Party U!

Door De Redactie

Toen ze me vroegen om een Wii U uit te testen, moest ik daar niet lang over na te denken. ‘Natuurlijk, wat had je gedacht?’, was mijn eerste reactie. Ik nam een grote kartonnen doos mee naar huis om de wondere wereld van Wii U te ontdekken. Benieuwd wat ik ervan vond?

In die grote kartonnen doos zat heel wat. Het duurde dus even vooraleer alles speelklaar was. De console aansluiten, enkele updates downloaden, de instellingen goed zetten, een Mii aanmaken (een personage waarmee je speelt),… En toen kon de pret beginnen!

Tv-Party

De Wii Party U werd aan een grondige inspectie onderworpen. We startten met de spelstand Tv-party. Deze stand is leuk met z’n tweetjes, maar het wordt pas écht interessant als je met een groepje vrienden (maximum 4) een rondje speelt. Alle elementen voor een leuke avond zijn aanwezig: een gezonde dosis competitie, interactie, een knipoog naar een klassiek bordspel, afwisseling (je speelt afwisselend met de GamePad én de gewone afstandsbediening). Met een spelletje ben je toch al snel 45 minuten zoet.

Eerste halte: het tropische GamePad-eiland. Het doel van het spel is dat je een parcours vol verraderlijke hinderissen moet overwinnen door enkele uitdagingen op de GamePad aan te gaan. Bijvoorbeeld: lijntjes tekenen zonder te kijken, niet eenvoudig!

Tijdens het parcours moet je ook minigames spelen met dobbelstenen om te bepalen hoeveel vakjes je vooruit mag. En bij dobbelen, moet je niet enkel denken aan de klassieke dobbelstenen: je schudt met de dobbelstenen op de GamePad of je flippert ze in het rond, je schiet ze het luchtruim in met een kanon…Hilariteit verzekerd!

Een ander spel dat we speelden was Vijf op het Veld. Hier moet je bij de pinken zijn: je moet namelijk het perfecte team samenstellen op een virtueel grasveld. Om te bepalen wiens beurt het is, speel je minigames met je vrienden: van zo snel mogelijk door een ravijn fietsen tot een foto proberen maken van zoveel mogelijk voorbijvliegende vogeltjes.

80 minigames

Hoewel je minigames in alle andere spelstanden van Wii Party U tegenkomt, kun je elke minigame ook direct spelen via de spelstand Minigames. Kies een aantal spellen uit om met of tegen je vrienden te oefenen. Even tijd? Dan speel je vlug een spannend spelletje ‘Tikkende Tijdbom’ of ‘Vangen of Vechten’. Je kunt ook je lief uitdagen om even een spelletje Kruisblokkenpuzzel te spelen of met een groepje vriendinnen kan je gaan voor een écht toernooi met een hele reek. In het spel zitten meer dan 80 minigames, dus er is genoeg om uit de kiezen!

GamePad-Party

We probeerden ook de spelstand GamePad-party uit. Elk spel in deze spelstand zet twee spelers tegenover elkaar, maar alle anderen kunnen de actie nog steeds volgens op het grote scherm en je aanmoedigen! Deze stand is volledig ontwikkeld voor de Wii U GamePad. Een tv is trouwens niet nodig.

Hoe werkt dit concreet? Als je kinderen plots zinnen hebben in een potje tafelvoetbal of sumoworstelen kan jij gewoon verder kijken naar je favoriete kookprogramma. Heel erg leuk, want zo kan elk lid van het gezin doen waar het zin in heeft, maar toch blijf je allemaal samen in één ruimte. Laat die lange winteravonden maar komen!

Karaoké

En dan was er nog de Wii Karaoké U. Aanvankelijk was ik hier sceptisch over, ik ben niet bepaald Celine Dion. Maar dit spel bleek een fantastisch idee om te spelen met vriendinnen. Wij zorgden voor een feestje in de woonkamer met de laatste hits van Rihanna en Pink. En later op de avond (na een glaasje wijn) zongen we uit volle borst ‘Red Red Wine’ van UB40 (tot groot jolijt van de buren). Dit spel is perfect voor een ontspannen avond lachen met vrienden, maar komt ook prima van pas tijdens een familiefeestje. Tienerdochters – of nichtjes kunnen zich laten gaan op de laatste nieuwe van boysband One Direction, of hebben ze toch liever Justin Bieber? Opa kan zijn innerlijke cowboy bovenhalen met country hits als ‘Achy Breaky Heart’ van Billy Ray Cyrus.

Wil je graag tonen wat je in je mars hebt? Duik dan met je Mii in de studio. Dat vond ik leuker om alleen uit te testen dan in groep. In je eentje durf je het van de daken schreeuwen terwijl je onder vrienden meestal een toontje lager zingt. Wil je alles erop en eraan? Stop je Mii dan in een feestelijk jasje en voel je als een echte popster op het podium. Je kan Wii Karaoke U trouwens gratis downloaden in de Nintendo eShop en daarna 1 uur gratis uitproberen! Daarna kan je tickets kopen per uur, 24 uur of per 30 dagen.

Met welke Wii Karaoké U hit tover jij je woonkamer om tot een echte concertzaal? 

Partner Content