Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op aanraden van Steven Spielberg

Door De Redactie
Auteur Michael Morpurgo is een bekroond schrijver die door heel wat leesfanaten op handen gedragen wordt. Zelfs Steven Spielberg vindt de auteur een meesterlijk verteller in het boek "Warhorse". De regisseur besloot dan ook om het boek te verfilmen...

“Warhorse” is een krachtig verhaal van een hechte vriendschap tijdens de Eerste Wereldoorlog. Min of meer bij toeval is Joey, een jonge hengst, op de boerderij van Alberts vader terecht gekomen. De hechte band tussen Albert en het paard wordt verbroken als het dier met de Engelse troepen naar Frankrijk gaat om zijn aandeel te leveren in de Eerste Wereldoorlog. Na verschrikkelijke oorlogservaringen worden de twee in 1918 opnieuw herenigd. Deze geschiedenis van vriendschap tussen mens en dieren is beschreven vanuit het paard; de afschuwelijkheden van die loopgravenoorlog worden er niet minder door.

Het boek kwam eerder al uit in 1993, maar wordt nu opnieuw uitgebracht naar aanleiding van de filmrelease in december 2011.

WarHorse door Michael Morpurgo
Te koop bij
www.baeckens.be
ISBN 9789078345336
Prijs 12,95 euro