Op reis aan je bureau: 10 reis-webtoppers

Door De Redactie
De juiste route, het weer op je bestemming, reistips voor een vakantie met kids...
 

1. Digitale reisagent

Een reis boeken via digitale reiskantoren gaat steeds gemakkelijker. Surf maar eens naar deze sites:
ATP
E-bookers
Wegolo

Connections

2. Voor een prikje

Vliegtuigticket-koopjes op de kop tikken? Dat kan bij lowcostflight-aanbieders. Gewoon vertrek- en aankomstluchthaven intikken, datum invullen en kiezen! Ga ook op zoek naar speciale acties bij traditionele luchtvaartmaatschappijen en touroperators.
Virgin Express
Ryanair
JetOnly
Thomas Cook
KLM
Air France
EasyJet
SN Brussels 

3. Grenscontrole

Alle info over de juiste grensformaliteiten van alle landen ter wereld vind je op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

4. Wat met het weer?

Op deze websites ontdekt u hoe het met het weer gesteld is op uw vakantiebestemming.
Weeronline
Accuweather

5. Schat aan info

Bij Euroreizen vindt u een schat aan informatie over reizen in Europa en verweg. Neem er ook eens een kijkje als u op zoek bent naar info over België. Het loont de moeite ook eens naar de sites van Eurotrotter en Vakantiegenoegens te surfen.

6. Nooit de weg kwijt

Michelin heeft een knappe routeplanner, met kaartjes die inzoombaar zijn tot op straatniveau. Handig!

7. De wereld rond

Iedereen die het massatoerisme wil vermijden kan voor een boel informatie bij Wegwijzer terecht. Wie lid is (25 euro) mag nog meer dossiers raadplegen en kan ook alle reisverslagen van andere Wegwijzer-leden inkijken.

8. Fietsen & wandelen

De overkoepelende wandelfederatie Aktivia geeft info voor iedereen die wil wandelen in België. Je kunt er zelfs raad op maat vragen aan drie digitale trainers. Bij fietsroutes.net kun je terecht voor info over fietsroutes.

9. Voorproeven thuis

Wil je vooraf al een kijkje nemen op uw vakantiebestemming? Dat kan via Google Earth. Gewoon het programma downloaden, en inzoomen op een foto van de aarde tot je vrij gedetailleerd straten en trekpleisters ziet liggen. Fascinerend! Globocam verzamelt dan weer alle webcams van de hele wereld op één portaalsite.

10. Reizen met kinderen

Op de website Reizen met kinderen vindt u tips over voorbereiding, gezondheid, veiligheid, paklijst, eten en drinken… maar ook allerlei over vakanties op de boerderij, in een kasteel, een appartement, met de fiets, te voet… Andere leuke sites:
Kids and trips
Samen op vakantie
Travel with your kids

Partner Content