Op stap in eigen land: Vlaamse Ardennen

Door De Redactie

Wordt het een thuisblijfvakantie dit jaar? Maak dan eens een leuke uitstap dichtbij. Zo ervaar je toch dat heerlijke vakantiegevoel op een paar uur rijden van je voordeur. Wat dacht je van een dagje Vlaamse Ardennen?

Een thuisblijfvakantie of staycation, daar is niks mis mee. Vier op vijf Belgen spendeert minstens één weekje van z’n vakantie thuis. Omdat het goedkoper is, omdat het makkelijker is met kinderen,… Thuisblijven hoeft niet synoniem te staan voor verveling. Maak eens een uitstapje in eigen land en geniet van een welverdiende adempauze. Wat dacht je van een dagje Vlaamse Ardennen?

Wielergek?

Echte Flandriens halen hun hartje op in de Vlaamse Ardennen. Fietsen wordt hier met de paplepel meegegeven. Kom hier ook even proeven van de wielergekte!

Beleef je eigen ronde
Toerisme Oost-Vlaanderen pakt uit met 'Beleef je eigen Ronde'. Iedereen die interesse heeft in de wielercultuur en het wielererfgoed kan dankzij de gloednieuwe Ronde van Vlaanderenroute zijn eigen Ronde fietsen, inclusief alle hellingen en kasseistroken.

Meer info: www.beleefjeeigenronde.be

Centrum Ronde van Vlaanderen
Ben jij een grote fan van de koers? Ken je alle overwinningen van Eddy Merckx uit het hoofd? Loop dan eens binnen in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Hier ondervind je aan den lijven wat koersen is.

Meer info: Markt 45, 9700 Oudenaarde, 055 33 99 33, www.crvv.be

Op stap

De beboste heuvels en steile valleien van de Vlaamse Ardennen zijn niet enkel geschikt voor wielerliefhebbers. Ook zonder Eddy Merckx-allures kan je hier een aangename dag beleven.

My Tours
Download de gratis My Tours-app en ga op verkenning langs het erfgoed van Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen en Zottegem. Je smartphone brengt je langs leuke plekjes in deze vier steden. Maak kennis met een stukje geschiedenis, ontdek leuke verhalen en beleef de Vlaamse Ardennen op z’n best!

Meer info: www.mytours.be

Langs de taalgrens
Geniet van de groene vergezichten tijdens de taalgrenswandelroutes. Zeven routes die met die taalgrens flirten, zijn verzameld in een handige brochure. Trek je stapschoenen aan en kies een van de routes uit. Let op, de kortste route is 8 km en loopt langs vrij steil terrein.

Meer info ontdek je hier

Pronkstuk van Oudenaarde
Oudenaarde wordt sinds jaar en dag beschouwd als de hoofdstad van de Vlaamse Ardennen. Een bezoek aan dit monument is dus onontbeerlijk. Vooral het Oudenaardse stadhuis met belfort is een pronkstuk dat je niet mag missen. Aan de rechterzijde van het stadhuis ontdek je de Lakenhalle waar wereldberoemde wandtapijten (verdures) worden tentoongesteld.

Bezoek de site toerismevlaamseardennen.be of ga eens langs bij de toeristische dienst van Oudenaarde: Glazen Huis, Hoogstraat, 9700 Oudenaarde, 055 31 72 51, www.oudenaarde.be

Partner Content