Opgeruimd staat netjes: schap met glazen bokaaltjes

Soms oogt je badkamer slordig wanneer er watjes rondslingeren aan de lavabo of je make-up kwasten weer eens liggen te drogen op de kast. Met dit zelfgemaakte schap met glazen bokaaltjes lijkt je badkamer netter dan ooit. Je kan er zelfs een bloemetje aan toevoegen!

Benodigdheden:

  • Houten plank
  • 4 dezelfde glazen bokaaltjes
  • 4 spanbandjes met vijs
  • Vijzen en een boor
  • Eventueel kleefstrips

Werkwijze:

Stap 1: Zorg ervoor dat je plank de juiste grootte en kleur heeft. Zo niet? Behandel de plank dan met verf of vernis.

Stap 2: Hang de vier spanbandjes vast met een vijsje tegen de plank. Zorg ervoor dat alle spanbandjes met vijs op dezelfde hoogte hangen en ook goed vasthangen aan de plank.

Stap 3: Steek daarna de glazen bokaaltjes tussen de spanbandjes en span ze zo hard mogelijk aan zodat de bokaaltjes er zeker niet uit kunnen vallen. Aanspannen doe je door de vijzen aan de spanbandjes aan te draaien.

Stap 4: Als de bokaaltjes goed vasthangen, kan je het schap bevestigen aan de muur. Je kan twee vijsjes in de muur boren en de plank met haakjes aan de vijsjes hangen of je kan sterke kleefstrips gebruiken.

Stap 5: Nu kan je de bokaaltjes vullen met de gewenste spulletjes: watjes, oorstokjes, make-up borstels, haarborstels, bloemen, nagellakken,… .

 

Klaar is kees!

bokaaltjes
© http://thediyplaybook.com/2013/04/mason-jar-organizer.html

 

Wil je ook graag zelf een schap maken voor in de salon of kamer? Bekijk dan hier welke stappen je moet volgen.

 

Partner Content