Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

VIDEO: Is dit hét origineelste souvenir aan je bruidsboeket?

Vroeger was het de gewoonte om je bruidsboeket te in te drogen en te bewaren. Vaak belandde dat boeket dan op een stoffig plaatsje en werd het vergeten. Ben je op zoek naar een originele manier om je bruidsboeket een tweede leven te geven? Schilder er dan een jurk mee! 

Cara Marie Piazza, kunstenares van beroep, gebruikt je oude bruidsboeket om er jurken en kimono’s mee te schilderen. Ze gebruikt enkel natuurlijke soorten verf in haar kunstwerken. “Ik gebruik bloemen en andere kleurbronnen die anders toch in de vuilnisbak zouden belanden. Zo maak ik de afvalberg toch al iets kleiner,” zegt Cara.

“Heel wat soorten kunstverf vervuilen ons water en doen meer kwaad dan goed aan het milieu,” vertelt ze. Cara vindt dat mensen veel milieubewuster moeten worden en de enige manier waarop dat kan, is door veel vragen te stellen. “Kledij legt een lange weg af vooraleer het in onze kleerkast terecht komt. Het is daarom belangrijk om kleren die je niet meer wilt dragen, te recycleren. Gooi het niet zo maar weg!”

De geschilderde stukken van Cara zijn echte, unieke kunstwerkjes. Ze zijn een origineel aandenken aan de mooiste dag uit je leven. “Niemand zal dezelfde geschilderde jurk hebben, ook al komen ze alle twee van bij mij.” Daarbovenop ben je milieubewust door zowel een oude jurk als je bruidsboeket te recycleren.

Bekijk hier de volledige reportage: 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bron: The Huffington Post

Lees ook:

Partner Content