Populaire voornemens voor 2013

Door De Redactie

Traditiegetrouw gaat het begin van een nieuw jaar gepaard met een pak goede voornemens. Het ene al wat haalbaarder dan het andere. Vooral meer sporten en stoppen met roken zijn klassiekers, maar dit jaar wil men nóg meer.

Welke voornemens hebben mensen bij de aanhef van een nieuw jaar? Vooral meer lezen, meer sparen en op dieet gaan, prijken bovenaan het verlanglijstje.

Quality time

Meer tijd spenderen met familie, willen mensen ook. Meer quality time met je geliefden is niet altijd gemakkelijk in te plannen. Je moet namelijk alle verschillende agenda’s op elkaar afstemmen. Maar toch kan je bijvoorbeeld een beetje vroeger stoppen met werken om meer tijd met je gezin door te brengen. Of je kunt ’s avonds de televisie eens uitschakelen om een gezelschapsspel te spelen.

Sms'en, facebooken en twitteren

Wat je nog kan doen, is je gsm even aan de kant leggen. Zo willen veel mensen minder sms’jes sturen in 2013. En minder sms’en, betekent meer tijd voor elkaar. Een ander goed voornemen is minder tijd spenderen aan Facebook, Twitter en andere sociaalnetwerksites. In 2013 willen mensen liever écht afspreken met hun goede vrienden. Mensen willen dan wel minder sms’en en facebooken, ze willen meer kennis vergaren om met een iPhone of iPad leuke foto’s te nemen.

Gezond = goed

In het nieuwe jaar nemen mensen zich ook voor om gezonder te gaan eten. Minder vlees, minder koolhydraten, minder vet, meer groenten en fruit… Ook meer water drinken staat bij velen op het verlanglijstje. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 1,5 liter water is voor velen een doelstelling.

Money, money, money

Ook op financieel vlak willen mensen het in de toekomst over een andere boeg gooien. Als er schulden zijn, moeten deze afgebouwd worden. Of het spaarboekje moet wat aangedikt worden. Of mensen willen meer bewust omgaan met geld in 2013.

Fit, fitter, fitst

Naast geld bezorgt ook de conditie mensen kopzorgen. Fitter worden staat dit jaar ook op de agenda. Langzaamaan beginnen is de boodschap: een wandeling, eens gaan zwemmen, met de fiets naar de bakker in plaats van met de wagen…Mogelijkheden zat om meer aan het bewegen te gaan!

Stipt op tijd

Een heel belangrijk voornemen hadden we bijna over het hoofd gezien: op tijd komen in 2013. Dit jaar stop je met de snooze-knop op je alarmklok steeds in te duwen. Vanaf nu spring je 's ochtends uit bed! Schaf je misschien ook een horloge aan als je echt problemen hebt met stiptheid.

Heb je een extra duwtje in de rug nodig om je voornemen om te stoppen met roken, te verwezelijken? Op www.vlaanderenstoptmetroken.be vind je de nodige hulp om sigaretten voorgoed uit je leven te verbannen.

 

Partner Content