Project Natal: Spelen met de gameconsole zonder controllers

Door De Redactie
Door de invoering van nintendo Wii is een wereld opengegaan voor de casual gamers. Gaming is geëvolueerd naar een gezamelijke, gezellige bezigheid en zorgt voor heel wat plezier voor het hele gezin.
Met Project Natal gaat Xbox 360 nog een stap verder. Je hoeft geen controller meer te gebruiken dus er zijn geen ingewikkelde menu's of knopjes aanwezig. Gebruik gewoon je lichaam. Letterlijk kinderspel dus.

De redenering van Microsoft achter Project Natal is de omgekeerde denkwijze van andere gameconsoles en technologie in het algemeen. Het is toch veel logischer dat de technologie zich aanpast aan de gebruiker, dan dat de gebruiker moet leren hoe ze moeten omgaan met de technologie? Vergeet jij ook dat een kruisje staat voor schieten, dat een bolletje dient voor gas te geven en springen is nog een ander knopje? Dan is Project Natal echt iets voor jou.

Je gaat gewoon voor de tv staan en de 3D sensor, camera met gezichtherkenning en infrarood detector doen de rest. Er worden automatisch en onmiddelijk (voor je het zelf beseft) 48 herkenningspunten op het lichaam gescand waardoor alle bewegingen perfect overeenstemmen met het karakter op de tv.
Beweeg jij harder, zal het karakter ook harder bewegen, buig jij door je knieën, dan zal je karakter ook door de knieën gaan, enzovoort. Verder is de bediening helemaal zonder controllers, dus het spel opstarten en instellingen kiezen gebeurt ook enkel door je hand naar rechts of links, boven of onder te bewegen.
De mogelijkheden zijn dus oneindig. Er is ook spraakherkenning ingebouwd, dus bij een quiz-spel kan je gewoon antwoorden door het antwoord luidop te zeggen. Het spel zal zelf herkennen wie het juiste antwoord gaf. Op de Xbox 360 zit een functie om films te huren en dat wordt dus ook mogelijk met een simpele blader-beweging met je hand.

Project Natal zal op de markt komen op het einde van het jaar (ideaal voor een kerstcadeautje dus). Het zal wel een andere naam hebben, Natal dient nu gewoon als codenaam tot de lancering. De gezinnen met een Xbox 360 moeten ook niet vrezen dat ze nu een nieuwe console moeten kopen om Natal te kunnen gebruiken, er zullen aanpassingen voorzien zijn zodat Natal ook gewoon op de oude Xbox 360 werkt.
Nadat je de eerste verlegenheid overwonnen hebt om volledig zonder schaamte in het rond te springen, zal je de lach niet meer van je gezicht krijgen. Het is ontzettend leuk om te doen.

Bekijk de verschillende mogelijkheden op onderstaand filmpje.

Partner Content