©GettyImages

Hoe vakantieproof is jullie relatie? Test het uit!

Door Rani Merckx

Zon, zee en eindelijk wat tijd voor elkaar! Al durven kleine ergernissen, die de rest van het jaar minder opvallen, snel de kop opsteken. Met soms desastreuze gevolgen voor je relatie … Blijven jullie relaxed of raken de gemoederen oververhit op vakantie? Doe de test!

Romantiek (of ruzie) onder de zon? Test het uit!

Na een anderhalf jaar geduldig wachten, mogen we eindelijk weer reizen. En het moet gezegd: ‘oost west, elders best’ bereikt dezer dagen zijn hoogtepunt. Maar het is toch opletten geblazen. Niet alleen voor het coronavirus, maar ook voor je relatie!

Amerikaanse onderzoekers van de universiteit in Washington bestudeerden veertien jaar lang echtscheidingen en kwamen met een constatering: het merendeel van de koppels brak in de maanden maart, augustus en september. In de vakantieperiode, dus.

Je reisje dan maar annuleren? Nee, hoor! De meeste koppels hadden al strubbelingen vóór hun vakantie, en zagen hun tripje naar de zon als laatste redmiddel voor hun relatie. Al maakt een vakantie het in de realiteit vaak erger: vakantiestress, het urenlang samenzijn, het geforceerd gezellig zijn … dat doet soms meer kwaad dan goed.  

 

Bron: Margriet, Newsmonkey en PureWow.com

Nog meer leuke testjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content