Renoveren in 2011? Dat geeft een pak voordelen!

Door De Redactie
Verbouwen: iedere Belg doet het minstens één keer in zijn of haar leven, maar er komt heel wat bij kijken. Om te beginnen moet het financiële plaatje natuurlijk kloppen. Maar welke ook jouw renovatieplannen zijn, groen of minder groen, 2011 is hét moment om ze uit te voeren. Want als eigenaar kan je dankzij heel wat voordelen genieten van een kostenplaatje dat toch een pak lager ligt dan eerst gedacht!

Voordeel voor iedereen

Overheidssteun

Met een groene lening geeft de federale overheid iedereen een flinke duw in de rug om erkende energiebesparende werken te financieren. Zo krijg je een directe korting van 1,50% op je lening. Bovendien heb je de mogelijkheid om 40% van de interesten die je voor jouw groene lening betaalt, fiscaal in mindering te brengen. Verbouw je een woning ouder dan 5 jaar? Dan betaal je ook nog 6% btw in plaats van 21%, ongeacht of je de werken financiert met een lening of niet.

Voor meer info omtrent de verschillende premies en voordelen, surf je even naar Axa Bank.

Voordeel voor AXA klanten

Geen nodeloze kosten
Renoveren kost al genoeg dus is het altijd handig meegenomen om nodeloze kosten te vermijden. Dankzij de renovatielening van AXA Bank lukt dit ook:

 • deze lening op afbetaling sluit je af zonder hypotheek, dus er zijn geen notariskosten aan verbonden
 • deze lening vraagt geen expertisekosten (vb schatting van de waarde van je woning)
 • AXA Bank rekent bovendien geen dossierkosten aan

Exclusieve voordelen

 • AXA Bank biedt voor elk renovatieproject een aangepast krediet met nog extra exclusieve voordelen zoals de mogelijkheid om het geleende bedrag terug te betalen op 180 maanden ipv de gebruikelijke 120 maanden.

Meer info: AXA Bank

Wat is het verschil tussen een renovatielening en een groene lening?

 • Gaat het bij je verbouwing om energiebesparende werken, dan kan je kiezen voor een extra voordelige groene lening, met een interestkorting van 1,50%. Dit is een initiatief van de overheid, die hiermee milieuvriendelijke ingrepen wil stimuleren. Het gaat om 9 zeer specifieke dingen (zoals het vervangen van een oude stookolieketel, plaatsing van dubbele beglazing,…). 

  Een groene lening is gelimiteerd tot 15.000 euro per persoon per woning per jaar. En het moet minstens over een bedrag van 1.250 euro gaan. Wees er snel bij want eind 2011 stopt de overheid wellicht met deze groene leningen!

  Verbouwingen die je uitvoert met een groene lening moeten uitgevoerd worden door een geregistreerd aannemer!

 • Plan je niet meteen milieuvriendelijke ingrepen maar wil je toch verbouwen? Dan is een renovatielening misschien wel jouw ding. Net zoals bij de groene lening krijg je niet te maken met bijkomende kosten en heb je sneller beschikking over je geld dan bij een hypothecaire lening.

  Anders dan bij de groene lening is de renovatielening niet beperkt tot 15.000 euro per persoon/per woning. De looptijd van deze lening is in functie van het geleende bedrag. Bij AXA ligt deze op maximum 180 maanden. Sommige banken bieden trouwens een combinatie aan van beide leningen!

  Verbouwingen die je uitvoert met een renovatielening mag je ook zelf uitvoeren!

Geïnteresseerd en wil je meer weten? Surf dan snel naar axa.be/renovatielening!

Partner Content