Roald Dahl in de bioscoop

Door De Redactie
In november is het precies 20 jaar geleden dat Roald Dahl stierf. Zijn boeken zijn nog steeds springlevend en kennen wereldwijd succes en daarom organiseert Cinema Zuid 4 bijzondere familievoorstellingen over de auteur.

Vier zondagvoormiddagen lang zetten Stichting Lezen, Jekino, het Jeugdfilmfestival en Cinema Zuid het werk van de wereldvermaarde Britse auteur in de kijker. Samen kijken naar de eerste knotsgekke Britse versie van Sjakie en de Chocoladefabriek, het favoriete boek van Tine Embrechts ontdekken of zelf de stem van een personage inspreken: tijdens het film-& boekenfeest ‘Roald Dahl in de zaal’ kan het allemaal.

‘Roald Dahl in de zaal’ toont vier verfilmingen, telkens door iemand anders ingeleid:

  • Zondag 7 november om 10.30u: Sjakie en de chocoladefabriek – actrice op bezoek: Tine Embrechts
  • Zondag 14 november om 10.30u: De GVR – auteur op bezoek: Els Beerten
  • Zondag 21 november om 10u30: The Witches – auteur op bezoek: Rachida Lamrabet
  • Zondag 28 november om 10.30u: James and the Giant Peach – auteur op bezoek: Maarten Inghels

Het programma vindt niet toevallig plaats in november. Dan is het 20 jaar geleden dat Roald Dahl stierf. Zijn boeken voor kinderen en volwassenen zijn tot op vandaag ontzettend populair. Zo haalden zowel ‘Mathilda’ als ‘De GVR’ tijdens de Jeugdboekenweek 2008 de top tien in de verkiezing van Het Mooiste Kinderboek Aller Tijden. Het wordt genieten met al die mensbaksels, gouden chocoladewikkels en krokodillentongen, overgoten met een flinke geut heksenmagie.

Meer info: www.jeugdfilmfestival.be

Partner Content