Vakantietip: een dagje uit in Roeselare

Door De Redactie

Roeselare, in hartje West-Vlaanderen, is een historisch pareltje om te ontdekken. Wij zetten alvast enkele leuke must do’s in de kijker. 

Jouw daguitstapje uitgestippeld

Een vaste waarde in het straatbeeld blijft de St-Michielskerk en in de toren klinkt elke dag steevast het beiaard. Je kunt ook altijd eens een museum gaan bezoeken, bv. het wielermuseum, KOERS. Niet toevallig gesitueerd in Roeselare: heel wat bekende Wereldkampioenen wonen er en/of zijn er geboren.

Van al dat wandelen en bezichtigen, krijg je wel een beetje dorst. Volgende stop: de brouwerij van Rodenbach. Want een fris pintje heb je nu wel verdiend!

Zomeractiviteiten

Zoals elke stad, organiseert ook Roeselare heel wat evenementen speciaal tijdens de zomer. En die zijn ideaal voor tijdens een daguitstapje!

Kinderplezier

Voor kinderen valt er deze zomer heel wat te beleven, zéker in Roeselare.

  • Zomerspeelplaats: heel de zomer langs kunnen je kids zich uitleven in de speciaal ingerichte speeltuin op het Stationsplein. Een glijbaan, schommels én een grote zandbak, en dat de hele zomer lang!
  • Speelcontainer: in Roeselare staan heel de zomer lang speelcontainers. Daar zit speelgoed in waar kinderen gratis mee mogen spelen. Het thema verschilt elke keer, de ene keer is het spelen in het oerwoud, de andere keer goochelen. Superleuk!
  • Kinderfest: spel en plezier met dit kinderfestival! Op 15 augustus wordt de centrum van de stad omgetoverd tot een echt festivaldorp met leuke artiesten, workshops en heel wat bekende Ketnet-gezichten. Dat mag je niet missen.

Ook voor mama en papa

Toegeven, Roeselare staat deze zomer wel meer in het teken van je kids, maar ook mama en papa vinden er hun zin!

  • Street art walk: door de stad heen hebben kunstenaars het beste van zichzelf gegeven op een aantal muren en gevels. Ga ze zelf ontdekken of volg de begeleide wandeling op zondag 18 augustus en geniet van de prachtige werken.
  • West-Vlaanderens mooiste: van 23 tot en met 26 augustus kun je meefietsen langs de mooiste plekjes in West-Vlaanderen. Elke dag is er een nieuwe route naar een andere bestemming én zelfs de kinderen kunnen een speciaal korter traject meefietsen.

Bron: palm.be, toerismeroeselare.be, tripadvisor.be, UitinVlaanderen.be, westtoer.be, westvlaanderensmooiste.be, wielermuseum.be, beeld: Shutterstock

Nog meer zomerplezier:

Partner Content