Skitips voor jou en je gezin

Door De Redactie

Dertig jaar geleden stond Libelle-medewerker Kristel Heyen voor het eerst op de latten in Kaprun. Vandaag keert ze er terug, samen met haar man en twee tienerdochters. Maar hoe pak je dat nu aan, zo'n ski-vakantie met kids?

Sneeuwpret met de Gezinsbond

Gezinsvriendelijk. Zo zijn de appartementen die de Gezinsbond verhuurt in het familievriendelijke, zonnig gelegen skigebied Domaine de Valmeinier in de Savoie. De hele winter is er gratis opvang voor kinderen van 3 maanden tot 2 jaar (Franstalig). Er is ook een sneeuwtuin voor kleuters en een kinderclub voor kinderen vanaf 6 jaar. Te boeken vanaf 420 euro per week tot 1.395 euro (krokusvakanties).

info: www.gezinsvakantie.be

Met de trein naar de sneeuw

Wie er niet van houdt om te rijden met een auto vol kinderen en bagage, kan naar de sneeuw met de trein. Stap op de Thalys Sneeuw en enkele uren later kan je al sneeuwballen gooien in de Franse Alpen. SnowBuzz busverbindingen brengen je naar je skioord. Naar Oostenrijk spoor je met de nachttrein Treski tijdens de kerst- en paasvakantie.

info: www.b-europe.com

Koetje Boe bij de piste

Ook in de skigebieden zijn er logeerboerderijen die super gezinsvriendelijk zijn. Neem bijvoorbeeld de Rode Haan-boerderijen in Zuid-Tiral Italië. er zijn er 1.450 waarvan er tientallen vlakbij een skipiste of langlaufloipe liggen.

info: www.rodehaan.it

Met een plus

Alle superkindvriendelijke skioorden in Frankrijk kregen een Familie Plus label.

info: www.familleplus.fr

Budgettip

Grote slaapzalen zijn verleden tijd want moderne jeugdherbergen hebben ook vaak gezinskamers. Een voordelig alternatief!

Partner Content