Slimmer mét vrouwelijke rondingen

Door De Redactie

Doe jij regelmatig je beklag over je "brede" heupen? Panikeer dan niet langer, want deze vrouwelijke rondingen zorgen ervoor dat je langer leeft, je intelligenter bent en slimmere kinderen op de wereld zet!

Onderzoekers van de Amerikaanse universiteiten van Pittsburg en Californië hielden 16.000 vrouwen en meisjes in het oog en onderzochten hun vormen en resultaten van IQ-testen. Uit het onderzoek bleek vrouwen, bij wie het verschil in centimeters tussen de omvang van het middel en de heupen het grootst is, het beste scoorden op intelligentieproeven. Ook hun kinderen scoorden beter op IQ-tests.

Volgens de onderzoekers bevat vet op heupen en dijen een grotere hoeveelheid omega3-zuur. Dit zuur speelt een heel belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersens tijdens de zwangerschap. Vetrolletjes op het middel hebben dan weer negatieve gevolgen want zij spelen een rol bij de ontwikkeling van diabetes en hartziekten.

Dit onderzoek legde ook bloot dat kinderen van heel jonge mama's vaak slecht scoren in intelligentieproeven omdat hun moeders fysiek nog niet volledig ontwikkeld zijn. Jonge moeders die fysiek wél vroeg ontwikkeld waren, hebben wel intelligentere kinderen.

Partner Content