Sommen maken met Bobo

Door De Redactie

Bobo en zijn vriendjes zijn dol op sommen maken! En ze maken er dan ook een vrolijk spelletje van!

Dit gezelschapsspel voor kids van 3 tot 8 jaar zit leuk in elkaar. Eerst en vooral moet je de grabbelboom van Bobo en zijn vriendjes in elkaar knutselen en dan kan het echte spelen beginnen.

Kies een sommenkaartje en grabbel in de Boboboom naar een cijferkaartje. Kan je het cijferkaartje gebruiken om een van de sommen op jouw sommenkaartje op te lossen? Super! Dan leg je het kaartje meteen op jouw sommenkaart. Wie als eerste zijn sommenkaartje vol heeft, wint het spel. Maar let op! Er zitten ook fopkaartjes verstopt in de grabbelboom.

Het spel bevat 1 Bobo-boom in karton met ingang, 4 sommenkaarten en 40 kleine cijferkaartjes. Is jouw kindje nog een beetje jong om al sommen te maken? Draai dan gewoon de sommenkaartjes om en speel de makkelijke versie van dit spel. Zo leren je kids de cijfers van 1 tot 9 kennen.

Ons proefkonijntje – dat net gestart is in het eerste leerjaar – vond het alvast fijn om op zoek te gaan naar de cijferkaartjes in Bobo's grabbelboom. Al was de uitdaging voor haar wel iets groter geweest moesten er cijfers op de kaartjes gestaan hebben in plaats van tekeningen. Het spel maakt sommen maken dus een stuk plezanter voor kleinere kids!

Bobo's grabbelboom – 14,99 euro

Partner Content