Stappen met Pokémon aan je zij

Door De Redactie
Goed nieuws voor ware Pokémon-fans want er is een nieuw game voor Nintendo DS op de markt: Pokémon HeartGold Version. In dit nieuwe opwindend avontuur kies je een jongen of een meisje als trainer en vecht je samen met je Pokémon een weg door Johto, om als kampioen uit de strijd te komen.

Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version zijn eigenlijk herziene versies van de games (Gold Version en Silver Version) die oorspronkelijk in 2001 gelanceerd werden. Je begint het avontuur in New Bark Town, waar de plaatselijke prof je hulp inroept. Hij vraagt je een reis te ondernemen om meer te leren over het donkere Team Rocket, dat allerlei problemen veroorzaakt voor de Pokémon.

Wat helemaal leuk is aan deze nieuwe versies is het feit dat je jouw Pokémon heel dicht bij jou kan houden, dankzij het nieuwe Pokéwalker-accessoire. De Pokéwalker hang je gewoon aan je broek en het toestelletje telt de stappen die je gedurende de hele dag zet. Hoe meer je stapt, hoe hechter de band met je Pokémon wordt. Bovendien kan je met de Pokéwalker ook spelen met je Pokémon, kan je wilde Pokémon vangen en kan je voorwerpen vinden en verplaatsen naar het spel. Als extraatje kan je door extra te stappen ook Watts verzamelen en met die Watts kan je dan weer nieuwe routes “unlocken”.

Een superspel voor echte Pokémon-fans dus! Maar die fans zijn bij voorkeur wel iets ouder dan 8 jaar, want het spel is volledig in het Engels waardoor het voor sommigen misschien nog net iets te moeilijk is. Ook voor kids die nog nooit een Pokémon-spel gespeeld hebben, is dit een leuke game dankzij de Pokéwalker!

Partner Content