In minder dan 1 minuut maak jij je happertje

Wil je samen met je zoon of dochter een happertje maken maar ben je vergeten hoe dat exact moet? Maak aan de hand van deze stapjes je happertje, veel plezier!

1. Gebruik een stukje papier in de vorm van een vierkant.

Het papier voor een happertje moet exact een vierkant zijn. Als je papiertje geen vierkant is, zal het happertje niet gelijk zijn aan alle kanten.

Stap 1

 

2. Vouw je papier dubbel.

Vouw je papiertje doormidden zodat de randen op elkaar liggen. Nu zie je een rechthoek. Zorg dat je vouw plat genoeg ligt.

Stap 2

3. Vouw je papier nog een keertje dubbel.

Vouw het papiertje open en draai het papiertje om. Vouw je papier opnieuw dubbel, zorg dat de kanten terug goed op elkaar liggen. Als je het papiertje openvouwt, zou je een X moeten zien.

Stap 3

 

4. Vouw de punten naar het midden.

Vouw elke hoek naar het midden.Het midden is zeer duidelijk te zien aan de vouwen. Als je alle vier de hoeken naar binnen hebt gevouwen heb je een diamantvorm.

Stap 4

 

5. Draai het papier om en vouw de hoeken nog eens naar binnen

Draai het papiertje om en herhaal de vorige stap. Vouw alle hoeken naar binnen zodat ze elkaar in het midden raken. Je hebt nu dezelfde diamantvorm maar dan kleiner.

Stap 5

6. Vouw het papier in beide richtingen dubbel.

Door het dubbelvouwen, versterk je de plooien in je happertje zodat het niet loskomt.

 

Stap 6

7. Trek de flapjes naar je toe.

Draai het papier weer om en trek aan de onderste flapjes. Bedien je happertje door je vingers in de open vouwen te steken.

 

 

Stap 7

 

Voila, je happertje is klaar! Schrijf er nu nog op wat je wilt en geniet van het spelletje met je kinderen!

Stap 8

Partner Content